Poraz uspavanog Rudara u Novom Marofu

U zadnjih nekoliko kola Rudar ne igra dobro i kvalitetno, kako je to činio u prvih nekoliko kola u ovoj jesenskoj  polusezoni. Nažalost po Rudarovce i njihove vjerne navijače taj trend se nastavio i na gostovanju kod Novog Marofa. Iako su mnogi očekivali da će doći do ponovnog uzleta ekipe to se nije desilo. U razloge ne želimo i nećemo ulaziti to će vjerojatno u klubu znati riješiti.

Ono što su u prvih tridesetak minuta u Novom Marofu prezentirali igrači Rudara, sigurno ne zadovoljava njihove ambicije, kao niti ambicije kluba.

Da  ovo gostovanje neće dobro proći vidjelo se već nakon 40 sekundi utakmice, kada kroz još uvijek uspavanu obranu Rudara domaćini lako prolaze i zgoditkom Igora Bešteka dolaze u vodstvo od 1:0. Bio je to šok za cijelu ekipu Rudara koja se nikako nije snalazila na zaista teškom, grbavom terenu, vjerojatno najlošijem igralištu u cijeloj ligi.

No to nije smetalo domaćinima koji koriste tu smušenu igru Rudara i već u 18. minuti nakon brze akcije i dobro odigranog duplog pasa u šesnaest metara Rudara sam ulazi Antonio Zrno, gdje je brži od vratara Maria Rajfa i lijepim lob udarcem pogađa malu mrežicu te dovodi domaće u zasluženo vodstvo od 2:0. Taj drugi zgoditak kao da je ipak malo razbudio uspavane igrače Rudara te polako preuzimaju inicijativu, ali bez osobito izgrađenih prigoda.

Ipak u 37. minuti nadu u povoljan rezultat vraća svojim pogotkom  Boris Vurušić te smanjuje rezultat na  2:1. Inače  gol je plod dobro izvedenog slobodnog udarca Ivana Risonjića, kada domaći vratar Sabolek kratko odbija loptu, a Vurušić je mirno posprema u mrežu.

Očekivalo se da će Rudar ipak u drugom dijelu utakmice uspjeti barem poravnati rezultat, no  ništa se  takvo nije desilo. Imao je Rudar prividnu prednost na terenu ,  no bez ikakvih  izglednijih prigoda. Ni domaćini nisu bili baš nešto posebno opasni po gol Rudara, no njima je u svakom slučaju  ovakav rezultat odgovarao.

Do sada  je problem u Rudaru bila neefikasnost. Stvarale su se prigode, ali bez realizacije. No, na ovoj utakmici nije bilo ni prigoda.

Rudaru su do  kraja jesenjeg dijela prvenstva ostale za odigrati tri utakmice, pa se treba maksimalno angažirati i potruditi da se u tom periodu popravi i dojam, a i bodovni saldo bez obzira na težinu protivnika.

Već u subotu  je prva prilika za bodove. Dolazi ekipa Nedeljanca i bez obzira na to što treba biti oprezan, tu se bodovi ne bi smjeli izgubiti.

Četvrta nogometna liga skupina Čakovec-Varaždina 2017

NOVI MAROF – RUDAR  2:1 (2:1)

Suci: Goran Žganec, Rudolf  Čižmešija, Denis Fic

Delegat: Josip Kušen

Strijelci: 1:0 1′ Beštek, 2:0 18′ Zrno, 2:1 37′ Vurušić

Gledatelja: 250

NOVI MAROF: Sabolek,Turković, Zrno, Sakač (68′ Kranjec), Šafarić, Martan( 80′ Šinjori),Harmicar (87′ Štriga),Spajić, Beštek, Halilović, Mešnjak

Pričuve: Galina,Kranjec,Ljubek,Šinjori, Sakač,Štriga,Šantek

Trener: Goran Vitković

 

RUDAR:   Rajf, Vuri, Vurušić, A. Zadravec, Knežević, M. Šoltić (77. Dan. Levačić), F. Novak, M. Zadravec, Risonjić, Goričanec, Radiković

Pričuve: Stojko, Šardi, N. Šoltić,  Tkalec, Den. Levačić, D. Novak, Dan. Levačić

Trener: Anton Srša

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)