Poraz Rudara od 3:1 u Bjelovaru

Bez bodova se vratio Rudar s gostovanja u Bjelovaru, iako je s malo više koncentracije i sreće , bez obzira na rezultat od 3:1, moglo biti i obrnuto.
U utakmici ravnopravnih protivnika Rudar je u prvom dijelu bio bolja ekipe s više izrazitijih prigoda za postizanje zgoditaka pa tako bilježimo lijep udarac Patafte koji odlazi zamalo preko gola, lijepu prigodu Vinka kada sa nekih desetak metara neometan puca iznad vratnice.
Spomenuti moramo i 44. minutu kada je u domaćem kaznenom prostoru s obje ruke sa zadnje strane srušen Patafta kada se je oslobodio domaćeg igrača i sam prodirao prema golu, ali danas moramo reći loš sudac Vargović nije svirao prekršaj.
Domaći u to dijelu s jednom izrazitijom prigodom no vratar Rajf odlično nogom brani udarac domaćeg igrača. Tako da prvi dio završava bez zgoditaka.
U drugom dijelu Rudar je taj koji dolazi prvi do vodstva i to u 49. minuti kada domaći igrač rukom igra u kaznenom prostoru, a sudac Vargović ovaj put pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Leonard Mesarić za vodstvo od 0:1.


Nakon tog vodstva igrači Rudara idućih petnaestak minuta kao da su nestali s terena. Domaćin preuzima inicijativu i stalno prijeti prema vrataru Rajfu i to koristi te postiže dva zgoditka i preokreće rezultat.
Prvo u 56. minuti lopta u kaznenom prostoru pogađa Zrnu i to je jedanaesterac, a domaći igrač Tomislav Pleić siguran je izvođač za 1:1.


Još se igrači Rudara nisu oporavili od šoka nakon primljenog zgoditka, a već isti igrač Pleić u 58. minuti dovodi domaće u vodstvo od 2:1.
Taj zgoditak kao da je trgnuo igrače Rudara te imaju lijepu prigodu za poravnanje u 78. minuti, no Leo Mesarić ne koristi poklon domaćina kada sam kreće prema domaćem vrataru.
U samom finišu utakmice domaćin koristi napore igrača Rudara za poravnanje te u kontri preko Sučića postiže još jedan zgoditak za konačnih 3:1.
Ovim porazom Rudar je završio na 7. mjestu prvenstvene ljestvice.
U idućem 20.kolu na redu je vječiti derbi kada Rudaru u goste dolazi ekipa Poleta iz Svetog Martina na Muri, koja je u ovom kolu također doživjela poraz, pa će to biti sraz dviju ekipa željnih pobjeda pa možemo očekivati lijepu i otvorenu utakmicu punu pravog nogometa.
3.HNL Sjever, Bjelovar , Gradski stadion Bjelovar, 17.04. 2021., 19. kolo

BJELOVAR – RUDAR 3:1(0:0)
Suci: Nenad Vargović, Jurica Šprem, Bruno Premužaj, Jurica Culej delegat: Branko Slatina
Strijelci: 0:1 49′ Leo Mesarić(KU), 1:1 56′ Pleić(KU),2:1 58’Pleić, 3:1 90′ Sučić

BJELOVAR: Kakša, Pranjić, Nreca(46′ An. Coha), Kosanović, Rukavina(46′ Ad. Coha), Kunštek(88′ Hrahovski), Pleić, Šantalab, Trupac, Kočiš(90+1 Legčević), Radošević(46′ Sučić) pričuve: Đorđević, Sučić, Ad. Coha, Legčević, An. Coha, Kajzogaj, Hrahovski trener Nikola Papac
RUDAR: Rajf, Šardi,Le. Mesarić,Vurušić, Nedeljko(46′ A. Zadravec, Patafta(61′ Murković),Ptiček, Zrna( 61’Lo. Mesarić), Zeljko, Vinko, Vaš pričuve: Kovač, Lo. Mesarić, A. Zadravec, Murković, Šupljika trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)