PORAZ RUDAR CIMPERA, NESPORTSKI POTEZ MEĐIMURJA

Košarkaši Rudar Cimpera poraženi su jučer na gostovanju kod Međimurja u Čakovcu. Susret je ipak zasjenio nesportski potez predsjednice kluba, Gospođe Sandre Žbulj. Naime, naš klub tražio je odgodu susreta jer je više od pola sastava bolesno i u gripi te je samo pet igrača bilo na raspolaganju, a i od tih pet dvojica su teško prehlađena, a jedan je sa nezaliječenom ozljedom koljena. Predsjednica KK “Međimurje“ za odgodu nije htjela niti čuti iako je trener Međimurja, Stjepan Novak bio za odgodu jer za razliku od čelnice kluba koja sa sportom očito nema veze, on zna za fair play.

Predsjednik KK “Rudar Cimper“ , Ivan Božić zvao je Gospođu Žbulj i zamolio je za odgodu susreta, ali ona se pozvala na pravilnik i da se odgoda utakmice mora tražiti najmanje dva dana prije početka utakmice. Kao da su u Rudar Cimperu znali kada će igrače pokositi gripa. Predsjednica Međimurja još je rekla da povjerenik natjecanja, Gospodin Koščak Zoran iz Varaždina ne dozvoljava odgodu utakmice, što je također neistinito. Predjednik Rudar Cimpera čuo se telefonski sa povjerenikom lige, Košćakom koji je dozvolio odgodu, samo se klubovi moraju dogovoriti. Do dogovora nažalost nije došlo i utakmica se odigrala.

Međimurje-Rudar Cimper 99:41 (27:12, 28:10, 22:9, 22:10)

Rudar Cimper: Dodlek 19, Vinko-Novak 10, Brodar 9, Sobočan D. 3, Sobočan L.

Što se utakmice tiče, susret su odigrala tri seniora (Saša Dodlek, Nikola Brodar i Denis Sobočan), jedan junior (Arijan Vinko-Novak) i jedan kadet (Lucijan Sobočan). Igrači koji nisu bili u mogućnosti igrati su: Marko Bedi, Tomislav Radiković, Neven Mikulaj, Tomislav Perčić, Mario Levačić, Alen Varga, Filip Lesar, Leon Antolović.

Sa samo pet igrača, bez zamjene, gdje se nije mogla odigrati čvrsta obrana zbog opasnosti da neki igrač ne dobije pet osobnih pogrešaka zbog kojih bi morao napustiti igru rezultat nije mogao biti bolji, a treba spomenuti i da trener Međimurja nije ganjao veću razliku već je dao priliku igračima koji manje igraju.

Susret je na kraju završio s 58 koševa razlike što i nije čudno s obzirom na sastav koji je išao odigrati utakmicu, a ta petorka nema odigrane niti dvije minute zajedno na terenu.

Najbolji u redovima Rudar Cimpera bio je Dodlek s 19 koševa, junior Vinko-Novak zabio je 10, a Brodar 9 koševa.

Sljedeći protivnik našim košarkašima je Vindija iz Varaždina koja dolazi u Mursko Središće sljedeće subote (08. veljače) s početkom od 19 sati.

Svi igrači trebali bi se vratiti u sastav u sljedećem kolu protiv Vindije, jedini upitan je Alen Varga, a kako sada stvari stoje, nebi se čudili da propusti i ostatak sezone.

 

                                                                                                                  (Teo Cilar,foto Tin Tomanić,arhiva Muralista)