Poraz oslabljenog Rudara u Donjem Kraljevcu

Košarkaši Rudara poraženi su na nezgodnom gostovanju u Donjem Kraljevcu. Opet nekompletni, bez najboljeg strijelca iz prošle sezone Marka Bedija koji bi uskoro trebao biti spreman i Saše Dodleka koji je javio da ga neće biti samo par sati prije polaska na utakmicu. Taj potez razljutio je neke njegove suigrače jer upravo je on falio ispod koša pošto se zna da Donji Kraljevec ima dva teška centra od stotinu i više kila te još dva visoka i pokretnija igrača. Rudar je tako bio ispod koša sa Tomislavom Radikovićem i neiskusnim Tomislavom Perčićem, a upravo je ta gostujuća širina ispod koša presudila u ovom susretu.

Donji Kraljevec-Rudar 84:71 (20:18, 19:11, 19:23, 26:19)

Rudar:  Varga A. 31 (3×3), Đokić N. 2, Rošić Novak J. 2, Perčić T. 2, Radiković T. 11 (2×3), Vinko Novak A. 9 (1×3), David M. -, Sobočan L. 14, Brodar N.

Košarkaši Rudara u prvu su četvrtinu krenuli dobro i imali lagano vodstvo sve do posljednje dvije minute kada dozvoljavaju domaćinu da preokrene za vodstvo od dva poena razlike. Posebno loše igrači Rudara odreagirali su u drugoj četvrtini. Nisu realizirali nekoliko kontra napada zbog nepotrebnog petljanja, a domaći centri prelagano su dolazili do poena ispod koša. Kada tu dodamo još i nekoliko promašenih slobodnih bacanja, dobivamo 10 poena razlike kojih je Donji Kraljevec imao nakon prvog poluvremena.

Trener Saša Repalust znao je gdje su domaćini najslabiji, a to je na bekovskim pozicijama. Upravo su tu košarkaši Rudara stisnuli Donji Kraljevec u trećoj četvrtini, a to je rezultiralo brzim povratkom u utakmicu. Rudar je na dvije minute do kraja poveo 51:52, ali onda su opet krenuli loši potezi, brzopleto se šutiralo na koš i opet se promašilo nekoliko kontra napada dva na jedan. Falilo je u tim kontrama čvrstine i odlučnosti Rudarovih košarkaša. Domaćini to koriste i u četrdesetak sekundi rade seriju 7:0 kojom zaključuju treću četvrtinu i imaju vodstvo 58:52. Dodajmo kako je Rudar pod kraj treće četvrtine ostao bez visokog Perčića što je dodatno olakšalo posao domaćim krilnim centrima i centrima koji su sve u rekteu pospremali u koš. Posebno je raspoložen bio David Ivanović s 33 poena, Mihael Ružić ubacio je 15, a Tomislav Švenda 14 što nam daje 62 koša visokih igrača Donjeg Kraljevca od ukupno 84.

Alen Varga opet je odigrao odličnu utakmicu i izrasta u pravog vođu košarkaša Rudara. Ubacio je 31 poen i bio prvo ime u redovima naših košarkaša. Lucian Sobočan ubacio je 14, a Tomislav Radiković 11 poena.

Košarkaši Donjeg Kraljevca potpuno su zasluženo slavili u ovom susretu, a naši košarkaši mogu žaliti zbog drugog poraza jer je neporažena Lepoglava upisala iznenađujući poraz od Vindije što bi našim košarkašima u slučaju pobjede donijelo drugo mjesto na ljestvici.

Rudar se trenutno nalazi na sedmoj poziciji zbog jedne utakmice manje od pojedinih sastava s tri pobjede i dva poraza. U 7. Kolu našim košarkašima dolazi Grafičar II iz Ludbrega. Susret je to u kojem je Rudar favorit i u kojem se nema prava na kiks.

Ostali rezultati 6. kola: Vindija-Vinica 100:33 (odgođena utakmica 5. kola), Vindija-Lepoglava 66:63, Petrijanec-Nedelišće 91:69, Kotoriba-Vinica 109:38, Dubravčan-Globetka 75:104.

Parovi 7. kola: Rudar-Grafičar II, Donji Kraljevec-Čakovec Globetka, Vinica-Dubravčan, Lepoglava-Kotoriba, Nedelišće-Vindija, Petrijanec slobodan.

(Teo Cilar, foto Vinac Vinko Dražen Novak)