Poraz Međimurja u prvoj pripremnoj utakmici od slovenskog prvoligaša

U prvoj kontrolnoj utakmici Međimurje je gostovalo kod vrlo dobrog slovenskog pvoligaša Mure u Murskoj Soboti i na terenu s umjetnom travom doživjelo poraz  3:1. Trener Međimurja Kristić ispremiješao je ekipu , a u svakom poluvremenu koristio je drugu jedanaestoricu.

Za Međimurje su igrali :

Prvo poluvrijeme: Nemec, Branilović, Režić, Pušić, Malenović, Jakšić, Hranilović, Tkalčić, Marcijuš, Ikić, Munivrana

Drugo poluvrijeme: Galoši, Pajić, Novoselec, Ptiček, Brcković, Zanjko, Marić, Patafta, Trojak, Farkaš, Rališ

Domaća Mura  u prvom dijelu igrala je s najboljom postavom i dominirala protiv Čakovčana. Domaćini su već u 33. minuti imali vodstvo od 3:0, a pogotke su postigli u 10′ minuti Kouter, u 12′ Horvat i u 33′ Maroša.

U drugom dijelu obje su ekipe promijenile kompletnu postavu, a jedini pogodak za Međimurje koje je u tom dijelu bilo bolje postigao je Nino Patafta, iz  kaznenog udarca u 64. minuti.

U redovima Mure drugo poluvrijeme igrali su međimurci Dean Šafarić i Filip Perčić, dok Mihael Rebernik  i Luka Bobičanec nisu igrali zbog bolesti i ozljede.

Slijede svakodnevni treninzi, a do prvenstva ima još šest tjedana i devet kontrolnih utakmica da se momčad uigra za teško proljeće  . Slijedeća  pripremna utakmica na rasporedu je   slijedeće subote 26,  siječnja, a protivnik je susjedni drugoligaš Varaždin .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)