PORAZ, ALI I NAJBOLJA PARTIJA RUDAR CIMPERA DO SADA

Košarkaši Rudar Cimpera poraženi su i šesti put u isto toliko susreta, ali protiv snažne Mladosti iz Đurđevca prikazali su najbolju igru do sada u ovoj sezoni. Gosti su bili bolji rezultatom 65:78.

Rudar Cimper-Mladost 65:78 (19:28, 19:16, 11:20, 16:14)

Rudar Cimper: Radiković 22, Dodlek 16, Bedi 11, Varga 6, Vinko-Novak 6, Perčić 4, Brodar, Sobočan L. Antolović, Sobočan D. Bogdan.

Mladost: Lovrak 19, Buković 16, Zadravec 14, Jančijev 12, Capek 7, Pušelja 6, Baković 2, Dautanec 2, Markač, Lončarić.

Košarkaši Rudar Cimpera odigrali su dobru utakmicu protiv Mladosti iz Đurđevca. Konačno smo i dočekali da se u sastav vrati ponajbolji igrač Alen Varga, a sa njim na mjestu organizatora igre sve je bolje izgledalo, ali naši košarkaši nikako da se riješe “dječjih bolesti“.

Tako na primjer, kod rezultata 19:22 za goste, 24 sekunde do kraja susreta, naši igrači imaju loptu i cijeli zadnji napad, ali umjesto da se taj napad odigra do isteka vremena pa da se ne dopusti protivnicima da dođu u priliku postići koš, Tomislav Radiković odluči šutirati na koš čak 12 sekundi do kraja četvrtine. Šut je promašio, a gosti iz Đurđevca u tih 12 sekundi uspiju zabiti čak šest koševa i umjesto tri poena razlike, zaostaje se čak devet koševa razlike vlastitim glupostima.

Drugu četvrtinu odlično je odigrao Radiković i tako se iskupio za brzopleti šut na kraju prve četvrtine. Prvih devet koševa u četvrtini bilo je njegovih, pogodio je čak tri trice, a kasnije je dodao još dva slobodna bacanja što je značilo da je zabio 11 od 19 Rudar Cimperovih poena u tom dijelu. Četvrtina je završila pogođenom tricom Marka Bedija u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. Prednost Mladosti bila je smanjena na šest poena razlike uoči drugog poluvremena.

Đurđevčani su bili puno bolji u trećoj četvrtini, a dodatan problem treneru Rudar Cimpera zadao je Varga, koji je morao napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka i to već sredinom četvrtine. Gosti su taj period dobili s devet koševa razlike i u posljednju su dionicu ušli s 15 poena razlike. Spomenimo kako je treća četvrtina završila isto kao i druga, tricom Bedija u posljednjoj sekundi.

Prednost je u posljednjoj dionici prešla i preko 20 koševa razlike, ali naši se igrači nisu predavali i na kraju su uspjeli ublažiti poraz na podnošljivih 13 koševa razlike.

Radiković je bio najbolji strijelac Rudar Cimpera i utakmice s 22 poena, Saša Dodlek dodao je 16 koševa, a Bedi 11.

Spomenimo kako je Muralist po prvi puta prenosio košarkašku utakmicu, a bio je ovo i prvi prijenos u povijesti A-2 lige sjever uopće.      (tekst Teo Cilar, foto Tin Tomanić)