Poletu bodovi u srazu s Rudarom u vrlo dobroj utakmici obiju ekipa

Oko 600 gledatelja danas je moglo uživati u lokalnom derbiju u Murskom Središću između Rudara i Poleta iz Svetog Martina na Muri. Po zaista teškom terenu, mekom i natopljenom vodom obje ekipe pokazale su veliko požrtvovanje i nogometno znanje. Na kraju je pobjeda zasluženo pripala gostujućoj ekipi Poleta iako ni Rudarovci nisu bili daleko od kojeg boda.

Sama utakmica započela u dosta ravnopravnoj igri s nekoliko prigoda na obje strane.

Polet dolazi u vodstvo u 27. minuti nakon dobro izvedenog udarca iz kuta Mezge i ne baš najbolje intervencije Rudarove obrane lopta dolazi do Poletovog stopera Frana Krištofića koji je iz blizine posprema u mrežu za 0:1.

Rudar nakon vodstva gostiju nije se predavao i takav pristup donosi mu poravnanje rezultata, nakon što je u izglednoj poziciji za postizanje pogotka srušen Matija Antolović. Siguran strijelac iz kaznenog udarca za poravnanje 1:1 bio je Dejan Slunjski.

Iako je do  kraja poluvremena bilo još prigoda na obje strane,  zahvaljujući vrlo dobrim vratarima Rajfu i Jambresu mreže su ostale netaknute pa je konačan rezultat poluvremena bio 1:1. Najpravednije.

Drugi dio utakmice nastavljen je u istom ritmu sve do 63. Minute kada gosti nakon  jednog odličnog ubačaja Hercega nadskaču obranu domaćina i vratara Rajfa te dolaze do vodstva od 1:2.  Strijelac za vodstvo Poleta bio je Marko Šarić. Iako je Rudar pokušavao doći do poravnanja gosti su tome uspješno odolijevali, a ono što je promaklo gostujućoj obrani sigurno je zaustavljao vratar Jambres.

Samo pet minuta nakon vodstva  Polet postiže u 68. minuti i teći zgoditak za vodstvo od 1:3. Nakon jedne izbačene lopte iz kaznenog prostora na nju prvi stiže gostujući igrač Marin Fadić i oštrim, jakim prizemnim udarcem šalje loptu u mrežu domaćeg vratara Rajfa.

No Rudar se i dalje ne predaje te pokušava smanjiti gostujuće vodstvo. Možda je najbliže tome bio u 76. minuti kada je na rubu Kaznenog prostora srušen Slunjski i kada su domaći navijači očekivali još jedan kazneni udarac sudac Dino Sabljić pokazuje samo na slobodan udarac.

Tako Polet na kraju dolazi do zaslužene pobjede čime je zadržao korak u borbi za prvo mjesto s ekipom Mladosti iz Ždralova, a Rudar je ostao na 6. mjestu . Zadnje jesensko kolo Rudar će odigrati u subotu kod ekipe Varteksa iz Varaždina.

Treća HNL Sjever 19/20, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 16. 11. 2019. godine, 13.kolo

RUDAR – POLET  1:3(1:1)

Suci: Dino Sabljić, Tomislav Hudika, Ivan Starčević, Ivan Vinković  delegat: Igor Franolić

Strijelci: 0:1 27′ Krištofić, 1:1 38′ Slunjski(KU), 1:2 63′ Šarić, 1:3 68′ Fadić

Gledatelja: 600

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar(67′ Zrna), Mesarić, Antolović(73′ Nedeljko), A. Zadravec, Šoltić, Novak, M. Zadravec, Slunjski, E. Pintarić pričuve: Končić, Radek, Zrna, Nedeljko,  trener: Dražen Škvorc

POLET: Jambres, Mezga, Hozjan, Barat, Medved(90+1Sakač), Šarić, Krištofić, Herceg, Mihalić(46′ Holi), Perčić(58′ Ferlin),Fadić pričuve: Horvat, Sakač, Holi, Filipović, Heric, Ferlin trener: Mario Kovačević

(tekst:zr, foto: Tin Tomanić)