POLETJELI SOKOLOVI FTIĆI – VRATAR ŽAGAR DVOSTRUKI STRIJELAC!

Izvješće s jučerašnje utakmice 1. međimurske lige između NK Sokola iz Vratišinca i NK Kraljevčana iz Donjeg Kraljevca započinjemo s jednim raritetom koji se vrlo rijetko događa i u svjetskim razmjerima. Naime, dvostruki strijelac za domaću ekipu bio je njen vratar Davor Žagar koji je tako ponio epitet junaka susreta. Ako tome pridodamo da je pred kraj utakmice promašio 100%-tnu šansu i tako propustio zabilježiti hat-trick, onda svima postaje jasno da i neki golmani znaju odlično igrati nogomet.

Kako je do toga došlo objasnio nam je trener Sokola Boris Radiković.

„Matija Korpar, naš istureni napadač nije mogao jučer nastupiti jer se nalazio u Rijeci gdje upisuje fakultet. Ostavši tako bez prve špice rješenje sam pronašao u vrataru Žagaru koji se na treninzima izuzetno dobro snalazio u igri. U petak sam ga obavijestio da u nedjelju neće braniti gol nego će ga pokušati zabiti, što je on i učinio i to dva puta.“

Tako su se mali goluždravi ftići zahvaljujući svom vrataru, ali i cijelom jatu, domogli prve prvenstvene pobjede. Dokazali su time da se vrijedan rad, upornost i zajedništvo isplate i da u nogometnom pogledu napreduju iz kola u kolo. O Sokolu redovito pišemo svaki tjedan pa naši čitatelji znaju da je cilj ove mlade ekipe koju sačinjava 8 juniora u prvom redu sazrijevanje, skupljanje iskustva, naporan rad na treninzima i ono najvažnije, zajedništvo koje ih krasi na utakmicama i poslije njih. Rezultati odmah i sada u cijeloj ovoj priči nisu prioritet, ipak im je većina protivnika iskusnija i jača, ali put kojim su krenuli jedini je ispravan i na tome čestitamo predsjedniku kluba Lešku, cijeloj upravi i treneru Borisu Radikoviću. Znaju svi oni dobro da je, ako se ovako nastavi i bez obzira na poraze kojih će biti, pred ovom mladom ekipom lijepa i obećavajuća budućnost.

U nastavku prvenstva na nekim će utakmicama biti oslabljeni jer im trojica igrača odlaze na fakultet (Matija Korpar, Karlo Kramar i Marko Posavec) pa će u Vratišinec dolaziti svaki drugi vikend. Fakultetsko obrazovanje svakako je na prvom mjestu, ali nitko ne sumnja da će kada nastupe dati sve od sebe.

Do svoje prve pobjede Sokol je došao zasluženo i ona je mogla biti izražena puno većim rezultatom. Prilike za postizanje pogotka su se redale jedna za drugom i u njima su se našli Saša Puh, Patrik Tarandek, Marko Mikulaj, Luka Mikolaj dva puta i Nino Horvat tri puta od čega su dva puta njegove udarce zaustavile stative, a jednom prečka. Domaći igrači dominirali su tijekom cijele utakmice dok su gosti ostali bez prave šanse.

Htijenje, volja i borbenost koju su prezentirali Sokoli rezultirali su grčevima pa je pri kraju susreta zbog njih igru morao napustiti Nino Horvat. Priliku da nastupe i sudjeluju u ovoj pobjedi trener Radiković pružio je i četvorici igrača s klupe Luki Mohariću (16 godina), Franku Horvatu (17 godina), Ninu Lešku (19 godina) i Karlu Kramaru (20 godina), a još jedan 16-godišnjak Mateo Vincek nije igrao zbog bolesti.

Sokolu sada predstoje dva uzastopna i teška gostovanja kod Mladosti u Palinovcu i kod BSK-a u Belici. Igrači će, ne sumnjamo dati sve od sebe pa osvajanje nekih novih bodova nije nemoguća misija, ali ako do toga i ne dođe neće biti nikakva katastrofa, jer sa ovakvim radom i zalaganjem pravi rezultati će doći prije ili kasnije.

SOKOL VRATIŠINEC – KRALJEVČAN DONJI KRALJEVEC  2:0  (1:0)

Sastavi kipa:

NK Sokol Vratišinec: Posavec M., Mikolaj M., Puh S., Tarandek P., Horvat N., Žagar D., Mikolaj L., Božić M., Dunjko D., Munđar N., Hertarić L., (Kramar K., Moharić L. Leško N., Horvat F., Podvezanec E.)

Trener: Boris Radiković

NK Kraljevčan Donji Kraljevec: Majurec, Trajkov, Cvek, Stojko, Baksa, Špočljr, Pišpek, Blažeka, Lipić, Slaviček, Pigec (Vargec, Ružić,Čekunec, Jurak)

Trener: Cvek Vjekoslav

Strijelci: Žagar Davor, 31. i 51. minuta

(RT, FOTO Tin Tomanić)

IMG_2309

IMG_2310

IMG_2314

IMG_2316

IMG_2323

IMG_2327

IMG_2329

IMG_2351

IMG_2356

IMG_2362

IMG_2373

IMG_2375

IMG_2386

IMG_2361

IMG_2392

IMG_2398

IMG_2402

IMG_2412

IMG_2422

IMG_2423