Polet, međimurski nogometni ponos, ravnopravan prvoligašu Istri

Jučer je u Svetom Martinu na Muri pred oko 500 gledatelja odigrana utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. No puno, puno više gledatelja pratilo je utakmicu pored svojih malih ekrana jer je ona bila izravno prenošena. Domaćin, trećeligaš Polet suprostavio se prvoligašu Istri i osvijetlio ponos međimurskog nogometa jer ono što su njegovi igrači prikazali bio je pravi užitak.

Favorizirana Istra dugo nije shvatila što ju je snašlo u malom međimurskom mjestu koje međutim ima veliki nogometni klub. Polet je do pred sam kraj utakmice bio više nego ravnopravan protivnik, a o tome govori podatak da su prvoligaški igrači uspjeli u prvom poluvremenu uputiti samo jedan udarac u ovir Poletovih vratiju.

Drugo poluvrijeme donijelo je gotovo istu igru u kojoj su i jedna i druga ekipa imale svoje prigode no do zadnjih minuta utakmice rezultat se nije mijenjao, iako je polako dolazila do izražaja tjelesna spemnost profesionalaca iz najzapadnijeg dijela Hrvatske pred igračima iz najsjevernijeg dijela Hrvatske.

U zadnjim minutama Istra je konačno uspjela postići zgoditak, a u zadnjim sekundama i potvrditi ovu za nju tešku i mukotrpnu pobjedu. Ipak sve čestitke idu Poletu, negovim igračima i treneru koji su doslovno izgarali na terenu i pokazali kako se bori za boje svoga kluba. Njihovu srčanost i nogometno umijeće vidjela je cijela Hrvatska, a mnogi su sada, zahvaljujući Poletu, zapamtili gdje se nalazi Međimurje. Oduševili su i Poletovi navijači koji su neumorno, baš kao i igrači, gromoglasno navijali tijekom cijele utakmice i još jednom dokazali da su najbolja navijačka skupina u Međimurju.

Izravan prijenos ove utakmice nije bio samo običan nogomet. Odlično pripremljen i potkovan komentator napravio je izuzetnu reklamu međimurskom turizmu i nogometu jer je bez problema iznosio sve relevantne podatke s kojima Međimurci mogu biti izuzetno zadovoljni. Između ostalog spomenuo je da je najveći međimurski derbi onaj između Poleta i Rudara, da je Polet osnovan 20 godina poslije kluba iz Murskog Središća te da si je na početku od njih posuđivao dresove. Više puta bile su spomenute Toplice Sv. Martin, a iznesen je i podatak da Polet u suradnji s njima namjerava izgraditi stadion sa šest pomoćnih terena i tako ovaj dio Međimurja pretvoriti u meku za pripreme mnogih europskih klubova i reprezentacija. Hvala komentatoru!

Igračima Poleta upućujemo istinske čestitke na svemu prikazanom što je osvijetlilo međimurski nogomet, a i samo Međimurje.

(R. Tomanić, foto: Screenshot)