Polet u Orahovici, Rudar u subotu protiv Varteksa želi prve bodove

Danas, u petak 6. rujna od 17 sati Polet će odraditi utakmicu 3. kola. Idu na najdalji put  u prvenstvu, u goste Papuku u Orahovicu, momčadi koja nakon dva kola nema još ni boda.

Prije toga igrači Marija Kovačevića  u srijedu su odradili utakmicu šesnaestine finala međimurskog kupa. Bili su uvjerljivi protiv županijskog drugoligaša Vučetinca kojemu su uvalili čak dvanaest golova. Za utakmicu protiv Papuka trener Kovačević još uvijek ne može računati na kapetana Nikolu Barata koji se oporavlja od ozljede.

– Sigurno je da nam Barat nedostaje u sredini terena, kad se vrati s njim  ćemo biti još jači. Međutim mi naš cilj ne napuštamo i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Vjerujem da nam je poraz u prvom kolu u Ždralovima bio opomena kad smo kiksali na kraju utakmice i da nam se to ne smije više ponoviti. Nadam se da ćemo se iz Orahovice vratiti s punim plijenom – kazao je trener Poleta Kovačević.

Nakon uvodna dva poraza, koja su djelomično doživjeli zbog neiskustva i neuigranosti ekipe u kojoj je puno novih igrača, igrači Rudara vjeruju da će u subotu polučiti dobar rezultat. U goste im dolazi stari poznanik iz 4 HNL, varaždinski Varteks.

– Nadam se da smo dosta naučili iz ova dva uvodna poraza. Dosta naivno smo izgubili kod kuće od Bjelovara, a protiv Poleta smo poklekli pred sami kraj. U borbi za opstanak svaki bod nam je bitan i vjerujem da ćemo borbenošću i pametnom igrom doći do cilja protiv renomiranog gosta. Svi igrači su zdravi i na raspolaganju, psihički smo se digli i ipak smo mi domaćini .- optimističan je sportski direktor Rudara Smiljan Liklin.

Utakmica u Murskom Središću između Rudara i Varteksa igra se u subotu 7. rujna u 17 sati.

U ostalim susretima 3. kola sastaju se:

Mladost Ždralovi – Radnik Križevci 2:0 ( igrano ranije ), Graničar – Podravina, Virovitica-Bjelovar, Podravac – Tehničar

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić)