Polaznici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec posjetili Speedway stadion Milenium

Proteklog petka gotovo šezdeset polaznika, učitelja i članova pratnje iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec posjetili su najveći hrvatski stadion za speedway, onaj u Donjem Kraljevcu.

Jednosatni obilazak, šetnja kroz predivan park koji okružuje Speedway stadion Milenium i malo aktivno druženje i predavanje o sportu obilježili su ovaj izlet. Petra Malović iz Speedway kluba objasnila je svim prisutnim osnove speedwayja, posebnosti ovog uzbudljivog motociklističkog sporta i razloge zašto predivan park okružuje ovaj stadion, zašto je on upravo u Donjem Kraljevcu i kad će i oni ponovo gledati utrke!

„Speedway je jedan specifičan motosport, voze se četiri motocikla u utrci od četiri kruga, a koja traje manje od pet minuta“ rekla je Petra. „16 vozača vozi utrke, skupljaju bodove i onda se vidi na kraju dana tko je bio najbolji.“ Iako zbog kiše noć prije nije bilo moguće ići s motociklima na stazu, štićenici su se okušali u maloj „trkačkoj“ utrci na 40 metara. Njih gotovo dvadesetak stalo je na start, baš kao pravi vozači i sportaši. „Iznimno nam je drago što su nam u petak došli polaznici Centra za odgoj i obrazovanje i nadamo se da će doći opet“ rekla je Darija Pavlic, predsjednica kluba. „Ovaj stadion prilagođen je i osobama s invaliditetom, uvijek su dobrodošli svi ljudi dobre volje i baš ovdje gajimo jedan poseban pozitivan i uključiv stav, kako za gledatelje, tako i za sportaše.“

Nakon obilaska stadiona i kratke pauze, polaznici Centra za odgoj i obrazovanje i njihovi učitelji, nastavili su svoj izlet po donjem Međimurju.

Krešimir Biškup