Podravske štuke najbolja ekipa u Kotoribi na Tommy turniru u malom nogometu

Kotoriba je tradicionalno ugostila završnicu Tommy turnira u malom nogometu za godište 2013. Mladi nogometaši iskazali su se u spretnosti i fair playu, a atmosfera je bila izvrsna i izvan terena gdje su se družili s vršnjacima.

Uz glasnu podršku s tribina, mladi igrači na terenu su se borili za plasman na državnu završnicu Tommy malonogometnog turnira koja će se ove godine krajem srpnja održati u Rijeci.

U napetim utakmicama uz veliku podršku s tribina u finalu su se sastali Podravske štuke i Dream Team. Rezultatom 3:0 pobjedu je izborila ekipa Podravske štuke nogometne škole NŠ Donje Međimurje. Ekipa će osim u borbu za prvaka Hrvatske u Tommy turniru u Rijeku otputovati na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih gdje će se tri dana kupati, igrati i družiti s vršnjacima.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa koju provode u suradnji s UEFA Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Sportske igre mladih omogućuju djeci I mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina (Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu, graničar I atletika u sklopu Telemach Dana sporta) a predstavnici svojih gradova I županija nastupit će na Državnoj završnicu koja se ove godine održava u Rijeci od 19. srpnja do 1. kolovoza.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Ekipe u Rijeci birit će se za titulu Državnih prvaka, a oni najbolji otputovat će u Split na Međunarodnu završnicu.

Matea Kekez