Podjela bodova u noćnoj utakmici u Čakovcu – Borac iz D. Hrašćana proslavio jesenski naslov

Neobično za županijske lige, a pogotovo za posljednji rang natjecanja u Međimurju, 3 ŽNL, desilo se u subotu navečer kada se pod svjetlima reflektora igrala utakmica posljednjeg 11. kola. Sučelile su se momčadi Međimurja-Čakovec i gostiju iz Donjeg Hrašćana prvaka jesenskog dijela, Borca.

Utakmica je odigrana u divnom ambijentu pred više od 200 navijača,većinom gostujućih koji su došli bodriti svoju ekipu oboružani zastavama i transparentima.

Gosti su se odlučili za nešto zatvoreniju varijantu i kontrama pokušavali doći do gola Bratuše, dok su domaćini kombinatornom igrom sa puno pasova htjeli do gola gostiju. Već u 7. minuti bilježimo jedan kontranapad Borca kada nakon centaršuta Branilovića iz blizine promašuje Ivković.

Mlada čakovečka ekipa mogla je doći u vodstvo u 13. minuti kada Ladić nakon solo prodora sam izlazi pred gostujući gol , ali puca u vratara. Prije toga  Horvat promašuje nakon centaršuta Zrne. Još jedna velika prilika otišla je u nepovrat u 35. minuti kada je Farkaš sam sa deset metara pucao ravno u vratara. Isti igrač nekoliko minuta kasnije zbog povrede zamijenjen je Kirićem.

Početkom drugog dijela, u 49. minuti upravo je Kirić zakasnio na centaršut Vidovića i lopta je otišla zamalo preko gola. U 59. minuti prodor agilnog Zrne završava u korneru. Situacija iz prvog dijela nastavlja se i u nastavku, Međimurje-Čakovec igra kombinatorno, a gosti prijete kontrama . U dvije situacije prijetili su preko Ivkovića i Branilovića, ali bez uspjeha.

U zadnjih petnaestak minuta pao je tempo i na kraju je utakmica završila miroljubivo 0:0, a igrači Borca gromoglasno su proslavili naslov jesenskog prvaka sa svojim vjernim navijačima koji su ih u velikom broju dopratili. U ekipi lidera svidjeli su se brzi krilni napadač Branilović Leon i Pintač Karlo profinjeni veznjak.

Domaća ekipa sve odreda neiskusni sedamnaestogodišnjaci u ovoj utakmici bili su bolji, imali su više šansi, bili su borbeni. Bratuša je bio siguran na golu, kapetan Kuhar dobro je komandirao zadnjom linijom, u vezi agilni Ladić nešto bolji prvo poluvrijeme, u napadu brzi Zrna, Farkaš i Kirić, ali danas neefikasni, su perspektiva kluba.

Da su imali takav pristup na većini utakmica vjerojatno bi i bodovni saldo bio bolji. Ono što su si zacrtali djelomično su i uspjeli, to je stjecanje neophodnog iskustva protiv seniorskih ekipa i sigurno da ima nekolicina igrača  koji će biti priključeni prvoj ekipi Međimurja.

Sve u svemu jedno lijepa nogometna jesenska večer pod svijetlima reflektora na SRC Mladost u Čakovcu pokazala je da se zanimljiv nogomet igra i u posljednjoj ligi.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)