POD VODSTVOM SMILJANA LIKLINA RUDAR KRENUO SA PRIPREMAMA

Jučer u subotu 23.01.2016. NK Rudar započeo je pripreme za nastavak sezone 2015/16.  Ljubitelji kluba , a i šira javnost upoznati su da trenersku palicu ima Smiljan Liklin.  Iako mnogi već to znaju u par crtica  upoznati ćemo vas sa njegovim dugim djelovanjem u klubu.

Svoj nogometni put započeo je u Rudaru kao 12-godišnjak i to u juniorima jer u to vrijeme nije bilo svih nižih kategorija kao danas. Nakon igračke karijere posvetio se radu u klubu i to u UO kluba, a zadnjih 10 godina vrši i funkciju tajnika. Prije tri godine  svoju aktivnost proširio je i na funkciju sportskog direktora kluba. Kao trener posjeduje A licencu, a u klubu su to odlično znali iskoristiti te su uvijek kad je trebalo vaditi „vruće kestenje iz vatre „ tu iskoristili Smiljana i to uspješno. Sad je konačno dobio satisfakciju i otvorene ruke kao trener (zasluženo) da vodi seniorsku ekipu  Rudara. Na prvom ovom treningu postavili smo mu samo par pitanja kako bi se upoznali sa momentalnim stanjem u klubu.

Gospodine Liklin koji su Vam ciljevi u narednom periodu  sa ekipom Rudara?

 

Osnovni ciljevi sa ekipom su da i dalje djelujemo homogeno igramo fer i korektno te da postignemo čim bolje rezultate  u što sam uvjeren  s obzirom na kvalitetu ekipe.

Što smatrate pod tim čim bolje rezultate ?

 

Cilj nam je apsolutno biti na vrhu ljestvice i to najviše što se da.

 

Kako ste zadovoljni sa fondom igrača i njihovom kvalitetom ?

 

Fond igrača zadovoljava kao i njihova kvaliteta. Kostur ekipe ostao je nepromijenjen na raspolaganju  imam dvadesetak igrača , a pristupio nam je  Nikola Goričanec iz Donjeg  Koncovčaka. U klub se nakon kratkog izbivanja vratio Matija Zadravec.

Klub su napustili Luka Čalopa i Alen Horvat (opaska autora).

Kakav je plan priprema i pripremnih utakmica?

 

Do početka prvenstva trenirati ćemo 4 puta tjedno plus utakmica  vikendom. Ugovorili smo već nekoliko prijateljskih utakmica i to slijedećim redom:

31.01.2016.  u Jurovcu sa Bratstvom

07.02.2016. sa Murom Hlapičina u M.Središću

12.02.2016. u Odrancima  sa ekipom Odranci

21.02.2016. sa  V.Polanom u Velikoj Polani

27.02.2016. sa Trmejnikom iz Kuzme

06.03.2016. Počinje prvenstvo i Rudar u prvom kolu proljeetnog prvenstva gostuje kod ekipe Međimurca iz Dunjkovca.( na jesen u Središću susretje završio bez pobjednika 1:1)

I što reći na kraju navijačima?

 

Na kraju bih se zahvalio svim našim sponzorima, navijačima posebno koje bih ovim putem zamolio da nas i dalje prate na utakmicama, a mojim dečkima zaželio puno sreće čim manje ozljeda i čim više sportskog zadovoljstva . Veliki pozdrav čitateljima Muralista.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

počele pripreme rudara 2421

počele pripreme rudara 2423

počele pripreme rudara 2424

počele pripreme rudara 2427

počele pripreme rudara 2428

počele pripreme rudara 2429

počele pripreme rudara 2430

počele pripreme rudara 2432

počele pripreme rudara 2439

počele pripreme rudara 2441