POČINJE NOVA SEZONA – KOŠARKAŠI RUDARA DOMAĆINI PETRIJANCU

Košarkaši Rudara danas kreću u novu sezonu C-1 lige koja će ove sezone brojiti čak 12 klubova.

 

I dok je omladinski pogon već u akciji, od danas će s prvenstvenim utakmicama krenuti i seniori. Protivnik je vrlo dobri Petrijanec, jedna čvrsta i iskusna ekipa koja je prošle godine zauzela četvrto mjesto i igrala polufinale doigravanja za prvaka. Rudar je prošle godine završio na šestom mjestu, a ove će cilj biti borba među pet najboljih momčadi.

Od ove sezone se ne igra doigravanje nego normalni sistem od jedne utakmice kod kuće i jedne u gostima protiv svake momčadi. Znači da će se igrati čak 22 utakmice.

Klubovi koji će uz Rudar igrati u ligi su sljedeći: branitelj naslova Čakovec Globetka, viceprvak Nedelišće, Prelog, Petrijanec, Donji Kraljevec, Dubravčan iz Donje Dubrave, Kotoriba, Vinica, Lepoglava, a dva nova kluba su drugoligaš Vindija iz Varaždina koja je zbog financijskih razloga odustala od A-2 lige sjever te Grafičar II iz Ludbrega.

Rudar svoj susret igra danas s početkom od 18 sati u sportskoj dvorani u Murskom Središću, a iz kluba pozivaju sve gledatelje da ih dođu bodriti.

Veterani danas na turniru u Sloveniji

 

Veteran i igrači koji s prestali s aktivnim igranjem danas nastupaju na turniru u Lendavi na tradicionalnom Međunarodnom turniru. Prvi susret igraju u 12 sati protiv Zalaegerszega iz Mađarske dok je drugi polufinalni par Lendava i Hochneukirchen iz Austrije. Nakon toga sun a rasporedu susreti za 3. mjesto te finale.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)

rud-21