Počela košarkaška sezona – tijesan poraz Rudara kod jednog od glavnih favorita za vrh

Stigla je jesen, a s njom i nova košarkaška sezona. Košarkaši Rudara s natjecanjem su počeli jedan tjedan kasnije od ostalih momčadi jer su u 1. kolu bili slobodni pošto je broj klubova ove sezone neparan.  KK Prelog odustao je od natjecanja pa umjesto 12 klubova, sada imamo 11.

Spomenimo još jednu promjenu. Prošle sezone spojili su se Dubravčan i Kotoriba. Tada je Dubravčan igrao sa prvim sastavom, a Kotoriba s mlađim igračima. Ove sezone zamjenili su sastave pa će za Kotoribu igrati najbolji igrači iz ova dva kluba, a za Dubravčan mlađi igrači.

Rudar je tako u 2. kolu gostovao kod jednog od favorita za vrh, a riječ je o Petrijancu koji je posljednjih sezona pri samom vrhu prvenstva. U prošloj sezoni Rudar je upisao dva uvjerljiva poraza, a sada su odigrali jednu jako dobru utakmicu i bili u igri za pobjedu do samog kraja. Šteta što su naši košarkaši u ovom susretu bili lišeni pomoći najboljeg strijelca iz prošle sezone, Marka Bedija i Lucijana Sobočana. Vrlo vjerojatno bi ishod bio drugačiji sa njima u sastavu.

Petrijanec-Rudar 79:71 (19:17, 20:23, 20:15, 20:16)

Petrijanec: Škerbić M. 16 (3×3), Pintarić M. 3 (1×3), Magaš N. 24, Lukić D. 6, Klaneček N. 24, Potočnjak M. Matijević D. 4, Marić D, 2, Sesar J.

Rudar: Varga A. 17 (3×3), Đokić N. 5 (1×3), Rošić Novak J. 3 (1×3), Perčić T. 2, Radiković T 24 (4×3), Vinko Novak A. 14 (1×3), Dodlek S. 6, Brodar N.

Vrlo dobro prvo poluvrijeme košarkaši Rudara okrunili su vodstvom 40:39. Iskusni domaći košarkaši nakon prve su četvrtine imali vodstvo 19:17. Uzvratili su naši košarkaši u drugoj četvrtini, vrlo raspoloženi u šutu za tri poena dobivaju taj period s tri poena razlike za vodstvo na poluvremenu.

Petrijanec je treću četvrtinu odigrao nešto bolje i došao do četiri poena prednosti uoči odlučujućih deset minuta susreta. Rudar se odlično držao i u posljednjoj četvrtini, pokušao je preokrenuti prednost domaćina, ponekad i brzopleto griješio u prevelikoj želji da se ostvari pobjeda što su iskusni košarkaši Petrijanca znali kazniti i na kraju upisati tijesnu, ali zasluženu pobjedu.

Košarkaši Rudara pogodili su deset trica u ovom susretu što je odličan učinak, ali nažalost nije bilo dovoljno. Tomislav Radiković predvodio je Rudar s 24 poena i četiri ubačene trice, Alen Varga zaustavio se na 17 i tri ubačene trice, a vrlo dobar je bio i Arijan Vinko-Novak s 14 koševa.

Rudar prvu domaću utakmicu igra u nedjelju 29. Listopada s početkom u 16:30 sati. Protivnik je Vindija iz Varaždina koja je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede, a u ovom su kolu razbili Donji Kraljevec na gostovanju sa čak plus 41.

Dodajmo kako je Rudar trenutno na posljednjoj poziciji, ali to je zbog samo jedne odigrane utakmice.

Ostali rezultati 2. kola: Grafičar II-Lepoglava 60:87, Nedelišće-Vinica 80:60, Donji Kraljevec-Vindija 59:100, Kotoriba-Dubravčan 92:61.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić, arhiva)

Parovi 3. kola: Dubravčan-Grafičar II, Donji Kraljevec-Kotoriba, Rudar-Vindija (nedjelja 16:30), Čakovec Globetka-Petrijanec, Lepoglava-Nedelišće, Vinica slobodna.