Pobjedom u posljednjoj utakmici sezone u Umagu Zrinski završio prvenstvo na visokom 5. mjestu

Posljednju utakmicu u prvenstvu 1. HRLŽ rukometašice Zrinskog igrale su u Umagu bez ozlijeđene, najiskusnije igračice Tee Grubišić koja se po informacijama koje imamo ostavlja igranja rukometa. Uspješno ju je zamijenila mlada sedamnaestogodišnja Dora Pajić koja se u ovoj utakmici i tri puta upisala u strijelce.

Sama utakmica od početka pa do kraja bila je pod kontrolom rukometašica iskusnog stratega Gorana Mrđena. Zrinskice su već u 9. minuti imale vodstvo 0:4 koje su držale praktično do kraja susreta. Umažanke svoj prvi gol postižu tek u 10. minuti. Izuzetno je na ovoj utakmici bila raspoložena Lea Vukojević koja je držala domaće rukometašice na odstojanju. S po 4 gola u svakom dijelu bila je prvo ime utakmice. Na pauzu Zrinski odlazi s tri gola prednosti (12:15 ) .

U drugom poluvremenu Zrinski drži razliku od 2-3 gola da bi se zadnjih pet minuta ušlo u neizvjesnu završnicu. Domaće igračice su u 56. minuti uspjele izjednačiti, ali pobjeda ipak odlazi u Čakovec, a za to se pobrinula Ana Marija Gavrić koja je pobjednički gol za 26:27 postigla u 59. minuti.

Najviše golova za Zrinski 8, postigla je L. Vukojević, slijede A.M. Gavrić i I. Resman s po 4, D.Pajić, M. Balić i V. Šestak s po 3, i E. Car 2 gola.

Tako su na najbolji mogući način završile prvoligašku sezonu plasiravši se na visoko 5. mjesto s osvojenim 31 bodom, samo s tri boda manje od trećeplasirane Koke i nedostižnih Podravke na prvom i Lokomotive na drugom mjestu.

Izuzetne čestitke Čakovčankama na fenomenalnom rezultatu kao i njhovom treneru Goranu Mrđenu.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)