Pobjedom u Nedelišću od pet pogodaka razlike, Međimurje praktički osvojilo kup

U prvoj finalnoj utakmici Kupa MNS na Tratama u Nedelišću istoimeni domaćin ugostio je Međimurje. Pred oko tristo gledatelja Nedelišće se  zatvorilo i prepustilo inicijativu Čakovčanima te  čekalo svoju priliku iz kontri.

Domaćini su odolijevali nekih pola sata kvalitetnijim i bolje fizički spremnim gostima. Nakon dvije neiskorištene prigode Trojaka i Patafte u početku susreta, Međimurje u vodstvo dolazi u 31. minuti iz kaznenog udarca nakon što je lopta u ruku pogodila Pintarića. S bijele točke siguran je Patafta. Ubrzo gosti dolaze i do drugog pogotka. U 37. minuti iz slobodnog udarca Tkalčić pronalazi Fadića koji iz blizine pogađa u prvi kut vratara Kocijana.

U drugom dijelu ista slika, a u 55. minuti Međimurje povećava vodstvo. Na dodavanje Trojaka Nino Patafta s osam metara zabija svoj drugi gol  za 0:3. Dvije minute kasnije već je 0:4, a gol glavom postiže Ptiček nakon ubačaja Ikića iz kornera.

Domaćin uspijeva u 68. minuti smanjiti golom Brazilca Lime s oko osamnaest metara, a nedugo zatim Marcijuš postiže peti gol za goste. Novi pogodak u mreži Kocijana u 82. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Pušića s preko dvadeset metara. Domaći su mogli ublažiti poraz, ali  udarac Slunjskoga s jedanaest metara brani Galoši.

Uzvrat je za tjedan dana u Čakovcu, međutim nakon 1:6 pobjednik međimurskog kupa je praktički riješen i Međimurje osvaja sedmu titulu.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)