Pobjedom protiv Trešnjevke u Zagrebu Zrinski se učvrstio u gornjem dijelu tablice

Nakon što su bile slobodne u prošlom kolu, Zrinski nije igrao ni slijedeće 19. kolo 1. HRL za žene jer je ekipa riječkog Zameta odustala od natjecanja ?? Tako su ovaj susret čakovčanke dobile 10:0 , a konačno su zaigrale ove srijede u Zagrebu protiv Trešnjevke .

U pravoj golijadi, u utakmici u kojoj je postignuto čak 68 golova Zrinskice su na krilima Vukojević i Pajić zabilježile vrijednu pobjedu 36:32. S osvojenim 21 bodom nalaze se na visokom šestom mjestu prvenstvene tablice.

Igračice trenera Gorana Mrđena  od samog početka nametnule su ritam i do kraja nisu ispuštale vodstvo. Već do polovice prvog dijela imaju vodstvo od četiri razlike , a do kraja poluvremena još su vodstvo i povećale ( 2:16 ).

U drugom poluvremenu u nekoliko navrata bilo je i plus osam za čakovčanke a utakmicu zrinskice rutinski privode kraju i bilježe zasluženu pobjedu. Osim iskusnih i provjerenih Gavrić i Vukojević dobru igru prikazala je juniorska reprezentativka Dora Pajić koja je upisala i sedam pogodaka.

Za Zrinski su igrale:

Žvorc (7 obrana), Kozjak  (4 obrana),  Pavlović, K. Balić, M. Balić 1, Gavrić 8, Pajić 7, Vukojević 11, Resman 4, Car 5, Blagus, Šestak, Senčar .

Trener: Goran Mrđen

Čakovečki trener Goran Mrđen, donedavni izbornik  ženske reprezentacije, na izbornoj Skupštini udruge trenera HRS – a izabran je za člana Izvršnog odbora, što je još jedno priznanje za njega i za ŽRK Zrinski.

Slijedi dvotjedna reprezentativna pauza, a nakon toga Zrinski čekaju susreti s dvije prvoplasirane ekip , Lokomotivom i Podravkom.

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić, arhiva)