Pobjeda Rudara u zadnjoj pripremnoj utakmici pred prvenstvo u Nedelišću

NEDELIŠĆE – RUDAR 1:2 (1:2)

Zadnju pripremnu utakmicu odigrao je Rudar iz Murskog Središća prije nadolazećeg natjecanja u 3. HNL Sjever u Nedelišću te zasluženo izvojevao pobjedu od 1:2.
Inače smo prisustvovali zanimljivoj utakmici dvaju starih sportskih prijatelja, gdje su svi zgodici pali u prvom dijelu utakmice.
Domaćini prvi dolaze u vodstvo od 1:0 u 8. minuti utakmice, nakon lijepo odigrane akcije i ubačene lopte iza zadnje Rudarove linije te odličnog udarca domaćeg igrača.
No Rudar koji je u utakmicu očito ušao željan igre koju je vrlo dobro nosila vezna linija već u 12. minuti nakon odlično odigranog visokog presinga prema igračima Nedelišća i oduzete lopte, igrači Rudara malonogometnom akcijom dolaze pred domaćeg vratara gdje Nevenu Hlišću samo preostaje da mirno pospremi loptu u mrežu domaćina za poravnanje na 1:1.
Rudar pokušava mirno graditi svoje napade strpljivošću i kombinatorikom, iako je bilo dosta pogrešaka kod same predaje lopte, ito radi dosta uspješno dok vrlo dobri domaćin brzim prebacivanjima i dugim loptama pokušava ugroziti gol Rudara.
U 36. minuti Rudar preko Arpada Vaša dolazi u vodstvo od 1:2. Dobro izveden slobodni udarac s nekih dvadesetak i više metara pogađa nekog u živom zidu domaćina te lopta mijenja smjer i vara vratara.


Treba spomenuti još jedan dobro izveden slobodan udarac Vaša čija lopta završava na gredi domaćina.
Dokraja poluvremena nije više bilo izglednih prigoda te se rezultatom 1:2 otišlo na odmor.
U drugom dijelu utakmice Rudar se svjesno povukao , kako bi se isprobale još neke zamisli trenera Balajića.
No i u tom dijelu Rudar je bio dominantniji, ali je domaćin imao vrlo dobru prigodu u 60. minuti no udarac domaćeg igrača Niko Kodba odličnom obranom izbacuje u korner.
I Rudar je imao vrlo lijepu prigodu u 8o. minuti, kada nakon lijepe akcije i ubačaja s lijeve strane udarca glavom Ivana Cimermana zaustavlja domaći vratar
Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, te Rudar može biti zadovoljan, ovakvim ishodom, a pokazalo se da spreman dočekuje borbu za bodove u prvenstvu.
Jedina zamjerka ovoj utakmici je možda malo previše nervoze obiju ekipa jer ipak radilo se o pripremnoj utakmici, no svi znamo da su utakmice Rudara i Nedelišća uvijek bile žestoke, no završavale kao i ova u prijateljskom tonu.
Trener Rudara Andrija Balajić poslije utakmice kazao nam je da je zadovoljan s utakmicom, naročito pristupom igrača koji su se držali dogovora, naročito kod odigravanja visokog presinga. Drago mu je vidjeti tu dominaciju vezne linije, no zasmetalo ga je jedino nekad prebrzo pojedinačno ispadanje, iz sustava te previše zaigranosti s loptom, a bez njene okomitosti u dubinu pa su se iz toga znale dogoditi brze kontre. No to nije ništa strašno , te će se i taj dio ispraviti do prvenstva.
Pohvalio je i ekipu Nedelišća i njihovog trenera Jageca, rekavši da mu se sviđa kada vidi tako dobro posloženu ekipu koja zna što hoće i koja ima igru.
Rudar je u Nedelišću nastupio bez nekoliko standardnih igrača, a nastupili su:

Kodba, Zeljko, Šardi, Vaš, Liklin, Martinjaš, Mikulić, Cimerman, Hlišć, A. Novak, K. Nedeljko, Srpak, Vinko, Sakač

Utakmicu je sudila trojka Aldić, Čurila, Žganec.

(tekst i foto: zr)