Pobjeda Rudara u Svetom Juraju na Bregu u 1/6 finala Kupa MNS-a

Nakon teškog poraza protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri Rudaru se pružila vrlo lijepa prigoda da se igrom i pobjedom vrati u mirniju kolotečinu.

Rudar je u Svetom Juraju na Bregu odigrao utakmicu 1/16 finala Međimurskog nogometnog kupa protiv domaće Venere i pobijedio s 2:3.

Bila je to utakmica u kojoj Rudar u prvom dijelu bio bolja ekipa i nije domaćim igračima pružao previše prostora za igru te je u 22. minuti došao u vodstvo zgoditkom Silvia Radikovića.

Bio je to i rezultat prvog dijela utakmice, za koju možemo reći da je dosta rutinirano odrađena od strane Rudara.

Sam početak drugog dijela apsolutno je pripao domaćinima, koji s dva kaznena udarca u 55. i 58. minuti sasvim preokreću rezultat na 1:2 u svoju korist. Siguran izvođač oba kaznena udarca bio je Dino Novak.

No Rudar kao favorit ipak uspijeva s dva zgoditka preokrenuti konačan rezultat u svoju  korist i plasirati se u 1/8 finala kupa.

Prvo Kevin Nedeljko koji je ušao u 57. minuti drugog dijela, poravnava u 71. minuti na 2:2, da bi dese4tak minuta kasnije u 82. minuti kapetan momčadi Filip Škvorc postavio konačan rezultat od 2:3.

Prema riječima delegata utakmice Dragutina Vuka  nije bilo ničega spornog u ovoj utakmici, da su sve odluke suca Dumančića bile ispravne, a da je su obje ekipe propustile realizirati nekoliko izglednih prigoda.

Čestitke Rudaru, jer bez obzira na protivnika nije lako nakon poraza u subotu, ali pokazali su da mogu i da  dolaze ljepši dani. Evo još jedne prigode u subotu protiv Varteksa bez obzira što ne mogu nastupiti Zeljko i Belaj u ekipu su se vratili Radiković i konačno nakon dugo vremena Šardi.

KUP MNS 21/22, 1/16F, Sveti Juraj na Bregu, 14.09.2021.

NK VENERA-NK RUDAR 2:3(0:1)

Suci: Marijan Dumančić, Franjo Novak, Ilija Novak

Delegat: Dragutin Vuk

Strijelci: 0:1 22′ Radiković, 1:1 55′ Novak(KU), 2:1 58′ Novak(KU), 2:2 71′ K. Nedeljko, 2:3 82′ Škvorc

VENERA: P. Mihalić, T: Tomašić, V. Tomašić(73′ Drk), Ovčar, Kerman, Šopar, Murković, Horvat, Hudoletnjak, G. Mihalić, Novak pričuve: Bistrović, Levačić, Škrobar, Drk, Vinković trener: Stiven Lacko

RUDAR: Kodba, Vinko, Belaj, Mikulić8 (46′ Vaš), Škvorc, Koščak(46′ Vurušić), Radiković, Šardi, Zrna(57′ K. Nedeljko), Zeljko, Petrinec(46′ P. Nedeljko) pričuve: Vaš, Liklin, Vurušić, K. Nedeljko, Mesarić, P. Nedeljko, Srpak trener: Andrija Balajić

(Tekst: zr, foto: Damir Cilar)