Pobjeda Rudara protiv Poleta u Svetom Martinu na Muri

U sasvim različitim raspoloženjima  dočekali su svoj susjedski derbi u 9. kolu 3. HNL  Sjever  NK „ Polet“  i NK „Rudar“.  Naime u prošlom 8. kolu  Polet je izborio veliku pobjedu u Ždralovima, dok je Rudar na svom terenu poražen od ekipe Bjelovara te je s obzirom na  trenutnu situaciju Polet bio apsolutni favorit.

No još jednom se pokazalo da su derbiji  nešto sasvim drugo i da u takvim susretima apsolutnog favorita nema.

Po kišovitom vremenu i s obzirom na uvjete  dobro pripremljenom terenu Polet i Rudar odigrali su jednu pravu mušku prvenstvenu utakmicu u kojoj na kraju zasluženo bodove odnijela ekipa iz Murskog Središća.

Imao je domaćin veći posjed lopte u prvom dijelu, te je zaprijeti putem Hercega koji pogađa vratnicu, međutim protunapadi Rudara bili su puno opasniji od domaće prevage s loptom.

Imao je Rudar već na početku lijepu prigodu , ali udarac Nedeljka unutar šesnaest metara završio je u bloku te je vratar Jambres  lako pokupio loptu, da bi zatim još jednom zaprijetio Nedeljko nakon udarca Škvorca no bio je prekratak da ubaci loptu u mrežu.

Domaćini bez nekih izrazitih prigoda u tom prvom dijelu utakmice, tek tu i tamo koja poluprigoda, ali bez rezultata. Sigurno je u tom periodu djelovala obrana Rudara, a ubačaje iz kornera i s bokova  sigurno je neutralizirao vratar Rajf.

Puno trke, borbenosti i želje pokazale su u tom dijelu jedna i druga ekipa u tom prvom dijelu.  Prvi dio utakmice završava bez pogodaka.

I drugi dio utakmice bio je preslika prvog s time da smo vidjeli i tri zgoditka. Igralo se s obostranim pokušajima udarcima  prema vratarima, ali ni jedna ni druga ekipa nisu u tome uspijevale što zahvaljujući vratarima Rajfu i Jambresu, a što neefikasnosti napadača. U 73. minuti utakmice stari nogometni lisac Dario Šoltić, odlično je podvalio loptu prema Filipu Škvorcu koji mirno i rutinirano pored nemoćnog Jambresa  šalje loptu u mrežu i postiže svoj prvi prvenstveni zgoditak za ekipu Rudara i vodstvo od 0:1.

Bio je to pravi šok za domaćina, no Marko Šarić prvo u 77. minuti pogađa stativu, ali su se ipak  uspjeli vratiti u igru u 83. minuti utakmice kada Marko Šarić odlično prima loptu u kaznenom prostoru Rudara, te se okreće prema vratima pored braniča Rudara te udarcem iz blizine poravnava na 1:1.

Mnogi su u tom trenutku pomislili da će to biti i konačni rezultat utakmice, no ne i igrači Rudara koji su ovu utakmicu odigrali sa zaista velikim samopouzdanjem.

U 86. minuti  Rudar postiže nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Nine Patafte i ubačene duge oštre lopte prema vratima Poleta , gdje se odlično snalazi najbolji strijelac Rudara Roberto Skoliber  dovodi Rudar u vodstvo od 1:2. Bio je to i konačan rezultat utakmice iako se igralo više od deset minuta no do promjene rezultata nije došlo.

Sasvim zasluženo je došla ekipa Rudara do tri boda jer sve u svemu bez obzira na sve bili su danas bolja ekipa s više htijenja, zalaganja i kvalitete.  Bilo je tu svega što je nedostajalo u nekim zadnjim utakmicama. Isto tako vidjelo se koliko toj ekipi znači Arpad Vaš koji se vratio nakon ozljede.

Recimo da smo prisustvovali lijepoj utakmici kojoj su svojim navijanjem svoj obol dali navijači jedne i druge ekipe navijanjem tijekom cijele utakmice. Jedini tko se nije uklopio u ovaj nogometni ugođaj je sudac Marko Dergez  iz Đurđevca koji cijelu utakmicu bio u nekom svom filmu.

Već u utorak, opet u Svetom Martinu sastat će se ove dvije ekipe u novom derbiju ovoga puta u utakmici međimurskog Kupa.

3. HNL Sjever

POLET – RUDAR 1:2 (0:0)

Suci: Marko Dergez,  Matej Mađerić,  Mario Brunec, Tomislav Hlevnjak delegat: Vladimir Vugrinec

Strijelci: 0:1 73′ Škvorc, 1:1 83′ Šarić, 1:2 86′ Skoliber

Gledatelja: 600

POLET: Jambres,  Mezga(89′ Filipović), Hozjan, Barat, Horvat, Šarić, Dodlek, Herceg, Mihalić, Cimerman(46′ Medved), Cindrić( 76′ Šegović) pričuve: Horvat, Filipović, Medved, Šegović,Ramić, D. Škvorc trener: Matija Kristić

RUDAR: Rajf, F. Škvorc, Šardi, Mesarić, Vurušić(46′ M. Zadravec), Patafta, Zrna( 46′ Skoliber), Nedeljko(77′ D. Šoltić), Vinko(77. A. Zadravec), Vaš( 73′ M. Šoltić) pričuve: Kovač, Radek, A. Zadravec, M. Šoltić, D. Šoltić, M. Zadravec, Skoliber trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)