Pobjeda Plavih odbojkašica za kraj prvog dijela sezone

U nedjelju su odbojkašice OK Plavi u dvorani OŠ Mursko Središće igrale posljednju utakmicu ove godine. Protivnice su im bile treća ekipa Varaždina. Utakmica je bila vrlo važna za obje ekipe. Plave su maksimalnom pobjedom mogle doći do 2. mjesta nakon prvog dijela sezone, a Varaždinke do 4.

Plave su se nakon 2 uzastopna poraza htjele vratiti na pobjedničke staze pa u utakmicu ulaze vrlo motivirano, ali pomalo nervozno. Varaždinke su iskoristile početničku nervozu Plavih pa na početku vode. Najveću prednost imale su kod rezultata 12:7. Tada Plave počinju igrati odlično i brzo prelaze u vodstvo. Prednost raste do maksimalnih 23:14. Varaždinke se polako približavaju, ali ne ugrožavaju prednost domaćih igračica pa Plave dolaze do vodstva rezultatom 25:20.

U drugi set ponovno gošće ulaze bolje i u stalnoj su prednosti. Tu prednost održavaju i u napetoj završnici dolaze do izjednačenja rezultatom 25:22. Treći set Plave igraju izvrsno. Brzo stvaraju veliku prednost i dolaze do 2:1 rezultatom 25:9. Četvrti set Plave otvaraju bolje i u blagoj su prednosti. Najveća prednost iznosila je 17:11. Nakon toga Varaždinke igraju bolje i počinju stizati rezultat. Ubrzo prelaze i u vodstvo. Varaždinke su smirenije u završnici i dolaze do 2:2 rezultatom 25:21. Peti i odlučujući set Plave otvaraju odlično i ubrzo vode 4:0. Prednost raste do maksimalnih 10:4 kada se Varaždinke počinju približavati i opasno prijetiti Pekleničarkama.

Do izjednačenja su došle kod rezultata 13:13. Plave dolaze do meč lopte kod rezultata 14:13, ali Varaždinke spašavaju. Kod 15:14 Plave dolaze do druge meč lopte koju koriste i time dolaze do 7. pobjede u prvenstvu. Ovom pobjedom Plave su osvojile 2 boda i nakon prvog dijela sezone nalaze se na 3. mjestu.

Plavi – Kitro Varaždin III 3:2 (25:20, 22:25, 25:9, 21:25, 16:14)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, D., S. Debelec, Pintarić, A., L. Turk, Novak, Mađarić, Mance, Kukovec, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)