Pobjeda Plavih odbojkašica u prvoj utakmici drugog dijela prvenstva

U subotu je započeo drugi dio prvenstva za odbojkašice OK Plavi. Nakon prvog dijela prvenstva nalazile su se na 3. mjestu. Protivnice u prvoj utakmici drugog dijela prvenstva bile su im odbojkašice Lepoglave koje su se nalazile na 4. mjestu. Utakmica se igrala u dvorani OŠ Mursko Središće.

Utakmicu su Plave otvorile sa 2:0, ali nakon toga Lepoglava osvaja sljedećih 10 poena pa se domaće igračice nalaze u zaostatku od 8 poena. Plave tada počinju igrati bolje i polako smanjuju zaostatak. U posljednjoj trećini seta Plave stižu Lepoglavu, prelaze u vodstvo i ne ispuštaju prednost. Odličnom završnicom Plave dolaze do vodstva 1:0 u setovima rezultatom 25:19. U drugom setu bilo je vrlo izjednačeno. Do završnice seta nijedna ekipa nije imala veću prednost od 3 poena. Kod rezultata 19:16 za Lepoglavu Plave počinju igrati odlično i osvajaju 8 uzastopnih poena i kod rezultata 24:19 imaju 5 set lopti. Prve dvije ne koriste, ali Lepoglava tada promašuje servis pa Plave dolaze do 2:0 u setovima rezultatom 25:21.

U trećem setu Lepoglava u stalnom vodstvu. Plave dosta griješe, Lepoglava igra vrlo dobro pa gošće dolaze do seta rezultatom 25:19. U četvrtom setu Plave igraju bolje. U prednosti su koja raste do maksimalnih 8 poena (18:10). Lepoglava se ne predaje i polako se približava pekleničkim odbojkašicama. U završnici seta Lepoglava dolazi do izjednačenja (23:23). Plave su smirenije u završnici i osvajaju sljedeća 2 poena i time dolaze do pobjede 3:1.

Plavi – Lepoglava 3:1 (25:19, 25:21, 19:25, 25:23)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, Pintarić, Novak, Kukovec, D., S. Debelec, Mađarić, A., L. Turk, A., I. Mance. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić, arhiva)