Pobjeda OK „Plavi“u Petrinji

Nakon više od 6 mjeseci odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice igrali su utakmicu. U nedjelju su se igrale četvrtfinalne utakmice Kupa Regije Centar. Ždrijebom je odlučeno da Plavi idu na gostovanje u Petrinju. Pobjednik tog susreta u polufinalu će igrati protiv Čazme.

Pobjednik Kupa Regije Centar plasirat će se u osminu finala Kupa Hrvatske. Plavi su se u novoj sezoni pojačali sa tri igrača. U redove Plavih iz Centrometala došli su Vedran David, Sandi Pleh i Matej Kovačić.

Utakmica s Petrinjom igrala se u nedjelju s početkom u 16 sati. Prošle sezone Plavi su u Petrinji igrali dva puta. Oba puta bilo je neizvjesno, ali su Plavi uspjeli dobiti obje utakmice sa 3:2 u setovima. Očekivalo se da će i ova utakmica biti neizvjesna.

Na početku utakmice vidjela se želja za igranjem kod obje momčadi. Isto tako vidjelo se da obje momčadi dugo nisu igrale pa su se događale greške koje im se inače nebi događale. Nakon početne nervoze, igra je bila sve kvalitetnija. Utakmicu su Plavi otvorili dosta dobro i na početku imaju prednost. Ta prednost je trajala sve do polovice seta kada domaći dolaze do prednosti. U završnici seta Petrinja je spretnija i dolaze do vodstva od 1:0 rezultatom 25:20.

U drugom setu Plavi stvaraju 5 poena prednosti, ali borbeni domaćini se ne predaju pa ubrzo stižu zaostatak. U drugoj polovici seta Plavi se ponovno odvajaju i mirno dolaze do izjednačenja rezultatom 25:20.

U trećem setu domaći u prednosti, ali se ne odvajaju na veliku prednost. U završnici seta Petrinja opet bolja i dolaze do prednosti 2:1 rezultatom 25:21. Plavi se ne predaju pa od početka četvrtog seta vode. Najveću prednost imali su kod rezultata 11:6. Petrinja tada osvaja sljedećih 7 poena i prelazi u vodstvo. Petrinja je bila u prednosti sve do zadnje trećine seta.

Rezultatom 21:20 Plavi nakon dužeg vremena vode. Ubrzo dolaze do 2 poena prednosti koje održavaju do kraja seta i prolaskom Drljića za 25:23 osvajaju četvrti set i izjednačuju na 2:2.

Peti set se igra do 15 osvojenih poena. Plavi su bili u psihološkoj prednosti jer su u napetoj završnici osvojili prošli set. Zadnji set Plavi otvaraju odlično i brzo vode 5:0. Na promjeni strana Plavi vode 8:1. Prednost povećavaju do maksimalnih 12:1. Kod rezultata 14:3 Plavi dolaze do meč lopte. Tu se malo opuštaju pa su domaći odbojkaši malo smanjili prednost. Plavi peti set osvajaju rezultatom 15:6 i time dolaze do pobjede i plasmana u polufinale Kupa Regije Centar.

U polufinalu su domaćin Čazmi, a utakmica će se igrati ovog vikenda.

Petrinja – Plavi 2:3 (25:20, 20:25, 25:21, 23:25, 6:15) Plavi: G., H., J., K. Novak, L. Hranilović, Drljić, David, Šimon, Havaši, Kovačić, Pleh.

(tekst i foto: Jurica Novak)