Pobjeda Međimurja u “generalki” pred prvenstvo u 2. HNL

Nogometaši Međimurja svoj drugoligaški put počinju u petak 24. kolovoza kada u utakmici 1. kola 2. HNL na stadionu SRC Mladost u večernjem terminu pod rasvjetom dočekuju ekipu Solina.

Svoj posljednji pripremni susret, osmi po redu, Čakovčani su odigrali u subotu protiv čvrste ekipe Dugog Sela trećeligaša iz istoimenog grada. Dio utakmice, točnije drugo poluvrijeme, odigran je pod rasvjetom kako bi se domaćini prilagodili za utakmicu protiv Solina.

U borbenoj i čvrstoj utakmici Međimurje je pobijedilo 2:1 dobru ekipu Dugog Sela koju predvodi bivši trener Međimurja Damir Biškup. Gosti su prepustili inicijativu domaćinu i ugrožavali gol Nemeca iz kontri. Iz takve jedne situacije su i poveli kada nakon kiksa Zanjka lopta dolazi do Žabeca koji s desetak metara savladava u 18. minuti domaćeg vratara. Igrači trenera Kristića i dalje pritišću goste koji su stali u dva čvrsta bloka i u 43. minuti dolaze do poravnanja. Nakon prekršaja na Pajiću slobodan udarac je izveo Hranilović koji je uposlio Režića na visini šesnaesterca uigranom akcijom, a kapetan domaćih rutinirano pogađa prizemnim udarcem za 1:1.

Drugo poluvrijeme koje se igralo pod rasvjetom bolje su otvorili domaći igrači. Trener Kristić na poluvremenu zamijenio je mjesta krilnim napadačima postavivši Munivranu na lijevo krilo, a Trojaka na desno što je urodilo golom već u 49. minuti. Nakon dobrog prodora Munivrane po lijevoj strani i lijepog centaršuta loptu glavom zahvaća Patafta i posprema u mrežu za 2:1 .

Do kraja utakmice puno promjena s jedne i druge strane i unatoč nekoliko prilika domaćih rezultat ostaje nepromijenjen. Vidjelo se da su noge teške jer do sada su igrači Matije Kristića u pripremnom periodu odradili 38 treninga i odigrali 8 utakmica. U ovih nekoliko dana do prvenstvene utakmice sigurno slijedi osvježenje ekipe kako bi to u petak protiv Solina  izgledalo puno bolje.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)