Pobjeda Međimurja protiv Heviza – u klub došli Hudećek i Hajdinjak

Na kraju trećeg tjedna priprema za nadolazeće prvenstvo 2. HNL Međimurje je odigralo i petu kontrolnu utakmicu

Po kišovitom vremenu i na skliskom, ali dobro pripremljenom travnjaku u Nedelišću Međimurje je dominiralo u prvom poluvremenu. Njihov protivnik mađarski trećeligaš Heviz uglavnom se branio i pokušavao kontrama. Bolja igra čakovčana došla je na naplatu u 31. minuti kada je Ikić  pogodio za 1:0 s preko 20 metara.

U i drugom dijelu kada je trener Kristić na teren  poslao kompletno novu ekipu dominacija je nastavljena. Na 2:0 vodstvo je povećao mladi sedamnaestogodišnji napadač Cimerman u 61. minuti. Uporni gosti u 80.minuti  smanjuju na konačnih 2:1.

U međuvremenu su klubu pristupila dva mlada igrača dvadesetogodišnjaci Matej Hudećek i Leo Hajdinjak. Desni bočni,  Matej Hudećek  prošao je  omladinsku školu zagrebačkog Dinama, a igrao je u generaciji 1998. godišta zajedno sa Sosom, Morom, Brekalom, Kalaicom, Šemperom. Hudećek je za mlađe reprezentativne vrste odigrao 52 utakmice, a nastupao je na Svjetskom i dva Europska prvenstva do 17 godina. Bjelovarčanin dolazi iz NK Osijek.

Leo Hajdinjak rodom iz Donje Dubrave, na neki način je povratnik u redove Međimurja iz kojeg je otišao 2013. u Slaven Belupo gdje je igrao većinu svoje karijere, a posljednju sezonu igrao je u NK Koprivnici. Dvadesetogodišnji Leo će kandidirati za sastav na poziciji veznog igrača.

Sljedeća kontrolna utakmica na rasporedu je u srijedu 31. srpnja kada je Međimurje domaćin novom drugoligašu Dubravi Tim Kabel. Utakmica se igra u Orehovici od 18 sati.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)