Pobjeda Međimurja na gostovanju u Mađarskoj

Protekli tjedan nogometaši čakovečkog drugoligaša nastavili su s pripremama za proljetni nastavak, ali bez kontrolnih susreta. Nakon dvije odgođene utakmice zbog lošeg vremena i zaleđenih terena protiv Varaždina i Bednje Međimurje je konačno odigralo  utakmicu. Po lijepom gotovo proljetnom vremenu bili su gosti kod tradicionalnog protivnika na zimskim pripremama mađarskog ligaša Heviza. Na igralištu s umjetnom travom Međimurje je dominiralo cijelim tijekom susreta i zabilježilo pobjedu 2:0.

Trener Kristić zbog ozljeda nije mogao računati na Malenovića i Ikića , kao i viroznog Marića . Unatoč terenskoj nadmoći u prvom dijelu  čakovečki igrači nisu uspjeli zabiti, a najbliži pogotku bili su Patafta, Režić i Munivrana

U prvom poluvremenu koje je završilo bez golova Međimurje je nastupilo u slijedećem sastavu :

Galoši, Pajić, Režić, Novoselec, Brcković, Hranilović, Zanjko, Tkalčić, Marcijuš, Patafta, Munivrana .

U drugom dijelu u igru su ušli Nemec, Branilović, Pušić, Ptiček, Jakšić, Rališ i Farkaš.

Međimurje je nastavilo s dominacijom, a prvi se u strijelce upisao Ptiček u 65. minuti nakon ubačaja Pajića. Nekoliko minuta kasnije nakon centaršuta Trojaka najprisebniji je bio mladi Rališ koji zabija za konačnih 2:0.

Slijedeći tjedan  NK Međimurje sudjeluje na turniru u zagrebačkoj Dubravi,  prvu utakmicu igra u utorak 5. veljače protiv Zagorca iz Krapine , a slijedeću u subotu 9. veljače protiv Zeline.

Trener Kristić i stručni stožer još uvijek su u potrazi za napadačem i veznim igračem.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)