Pobjeda i remi Međimurja protiv Nedeljanca i Lučkog

I drugi tjedan priprema Međimurje nastavlja istim tempom s treninzima, a u srijedu su čakovčani odigrali i treću pripremnu utakmicu. Gostovali su kod četvrtoligaša Nedeljanca i zabilježili uvjerljivu 1:5 pobjedu. Već u prvom dijelu kada je Kristić izveo udarni sastav u dominantnoj igri bilo je 0:4 . U drugom dijelu Međimurje je promijenilo gotovo cijelu ekipu i domaćin smanjuje na 1:4 nakon greške u obrani , a konačnih 1:5 djelo je Škvorca  koji postiže svoj drugi zgoditak na utakmici. Osim njega u strijelce su se upisali Marić, Trojak i Hranilović.

Prvi pravi test Međimurje je imalo u subotu kada  je gostovalo u Lučkom kod istoimenog drugoligaša. Iako su se priključili treningu s ekipom Munivrana i Patafta standardni članovi prve postave još uvijek su na poštedi što se tiče utakmica, a vjerujemo da će prvi nastup zabilježiti 1. kolovoza protiv mađarskog Heviza.

Sama utakmica u Lučkom završila je bez pobjednika i bez golova iako je jedan nepravilno poništen čakovčanima koji su bili bolji, a pogotovo uvjerljivi u prvom dijelu. Već u 5. minuti Škvorc nije iskoristio poklon domaće obrane kada je neometan dodao loptu domaćem vrataru Kopriću. Međimurju je gol poništen u 20. minuti nakon dobre akcije Hranilovića i Trojaka, a do kraja poluvremena propušteno je nekoliko šansi. Osim starosjedilaca dopali su se novi igrači u vezi Zanjko i Marić, koji su imponirali znanjem i borbenošću, u zadnjoj liniji čvrst Pušić i na golu Nemec i u napadu agilan Trojak.

Obzirom na prvu jaču utakmicu i još uvijek olovne noge međimurci su pokazali da će se moći nositi s protivnicima u 2. HNL.

I u treći tjedan igrači Matije Kristića ući će u visokom ritmu treninga i utakmica. Slijedeća utakmica na rasporedu je u srijedu 1. kolovoza od 17,30 sati kada u Čakovec dolazi tradicionalan protivnik mađarski trećeligaš Heviz.

Sigurno najjači test u pripremama Međimurje ima u subotu 4. kolovoza kada ugošćuje favorita za ulazak u prvu ligu susjedni Varaždin, a utakmica se igra na SRC Mladost od 18,00 sati.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)