POBJEDA I PORAZ PLAVIH ODBOJKAŠICA I ODBOJKAŠA U NASTAVKU PRVENSTVA

Prošlog vikenda počelo je prvenstvo za obje ekipe Odbojkaškog kluba Plavi. Djevojke su igrale protiv Centrometala, dečki protiv Totovca.

Centrometal – Plavi (ž) 3:0 (25:12, 25:13, 25:20)

Plavi: Kerovec, Kolarić, Tuksar, Turk, Goričanec, Mance, Žužić, Končić, Novak, Derk, Jezernik, Matić. Trener: Jurica Novak

Drugu polusezonu odbojkašice Plavih otvorile su porazom protiv trećeplasiranoga Centrometala. Plave su bile loše na prijemu i u obrani pa rezultat nije ni mogao biti bolji. Veći otpor Plave su pružile jedino u trećem setu. Na tablici se nakon 10 kola nalaze na 6. mjestu s istim brojem bodova kao i petoplasirana treća ekipa Varaždina koja im je slijedeći protivnik.

Totovec – Plavi 0:3 (17:25, 20:25, 24:26)

Plavi: G., H., K. i J. Novak, Turk, Drljić, Premužić, Bilas, Trstenjak. Trener: Damir Bilas

01

Odlično su Plavi krenuli u drugi dio prvenstva. Protiv uvijek neugodnog Totovca ostvarili su novu pobjedu bez izgubljenog seta. Prva dva seta relativno lagano osvajaju Plavi dok je u trećem setu bilo nešto zanimljivije. Pekleničari su bili spretniji i osvajaju i treći set rezultatom 26:24. Ovom pobjedom Plavi ostaju na drugom mjestu. Slijedeći protivnik im je trećeplasirani Žerek.

02a

Treba napomenuti da se u subotu održalo prvenstvo Međimurja za mlađe kadetkinje kod djevojaka. Pravo nastupa imale su odbojkašice rođene 2002. godine ili mlađe. Iako su zbog bolesti bile oslabljene ostvarile su odličan rezultat. Pobijedile su drugu ekipu Kaštela i Štrigovu dok su jedini poraz doživjele od prve ekipe Kaštela te su tako osvojile 2. mjesto u Županiji. Za Plave su nastupile: Valentina Goričanec, Ana Mance, Klara Škvorc, Iva Hranilović, Valentina Jezernik, Leona Matijašević i Chiara Pintarić. Trener: Jurica Novak.

Plavi – Kaštel I 0:2 (18:25, 19:25)

Plavi – Kaštel II 2:0 (25:23, 25:16)

Plavi Štrigova 2:0 (25:9, 25:15)

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić, arhiva)

03a