Po tradiciji Športko prve subote posvećen tenisu

I VRIJEME JE U SUBOTU  BILO NAKLONJENO  ” ŠPORTKU ”

Prekrasno, suncem okupano subotnje prijepodne bilo je savršena kulisa za početak 14. izdanja Serijala Športko. Tradicionalno, prva od sedam Športko subota bila je posvećena tenisu, a za razliku od prijašnjih godina kada su je mladi sportaši proveli unutar balona na Teniskom centru Franjo Punčec, ovog puta bili su na otvorenom.

Temperature koje su išle i do 20 celizijevaca idealno su se uklopile u priču dječjeg programa koji je proglašen najbolje osmišljenim u Hrvatskoj. Organizaciju je još jednu godinu potpisala Udruga za šport djece i mladeži čiji je tajnik Tea Kolarić rekla kako je Športko namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže. „Upoznajemo djecu sa sportom, pomažemo roditeljima pri otkrivanju koji sport mališanima leži da bi se kasnije mogli odlučiti kojim će se sportom baviti“ – kazala je Kolarić. Osim brojnih vrtićaraca, a bilo ih je 126, koji su otkrivali čari bijelog sporta oduševljeni su bili i njihovi roditelji. Tako je tata Damir imao samo riječi pohvale, smatra kako je organizacija bila na odličnoj razini te da je to bilo odlično prijepodne za cijelu obitelj. S ocjenom organizacije slaže se i Ivana Colev, koja je rekla da je u kombinaciji sa stručnim  trenerima i volonterima koji su bili brižni prema polaznicima, omogućila njezinoj djeci pravo uživanje.

Vrtićanci će moći uživati na još šest sportskih subota jer osim s osnovama tenisa, upoznat će se i atletikom, gimnastikom i plivanjem, vozit će bicikle po Perivoju Zrinski, vježbati s lopticama, a na kraju će trčati zajedno s roditeljima. Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja. Sljedeće subote, 30. ožujka mališani će se u 11 sati u dvorani 1. osnovne škole družiti na atletskom troboju.

tekst: M. Dovečer, propćenje, Foto : TK Franjo Punčec)