Po paklenoj vrućini Rudar u kup utakmici bolji od Plavih

Po pravom paklenom vremenu u zaista nehumanim uvjetima svoju utakmicu 1. Kola Kupa MNS 2020. u Peklenici su odigrali Plavi i Rudar iz Murskog Središća.

Kakvo je bilo vrijeme, takvu igru su nam prikazale i obje ekipe. Teško je bilo i kretati se, a kamoli prikazati neki vrhunski nogomet. Domaćini su u takvim uvjetima dobro parirali trećeligašu i u tom prvom dijelu imali su i jednu prigodu preko Puclina no bez rezultata.

Rudar je svoje prigode imao iz prekida, pa se tako Mesarić dva put našao u prigodi, ali nije bio efikasan. Tako je prvi dio završio bez zgoditaka.

Drugi dio utakmice zasluženo je pripao Rudaru. Prvi zgoditak je u 66. minuti postigao udarcem glavom Marko Šoltić, dok je u samom finišu u 90. minuti Dario Šoltić povećao na 0:2. U sudačkoj nadoknadi Arpad Vaš imao je još prigodu za povećanje na 0:3, ali je lopta umjesto u mreži završila u na stativi i odbila se u ruke vratara  Plavih  Končića.

Tako je Rudar došao do očekivane pobjede, ali sve pohvale idu ekipi Plavih koja je pružila zaista lijep otpor trećeligašu.

Ovom gradskom derbiju prisustvovao je i gradonačelnik  Dražen Srpak, a na naš upit za koga će navijati odgovorio nam je: “Za naše!”

Rudar se tako plasirao u drugo kolu Kupa, te čeka izvlačenje dok ga u subotu 08.08. čeka prva utakmica s ekipom Poleta iz Svetog Martina na Muri u finalu Kupa MNS za 2019/20. godinu. Utakmica se igra u 17,30 sati u Murskom Središću.

KUP MNS 2020

PLAVI(Peklenica) – RUDAR M. Središće 0:2 (0:0)

Suci: Darko Filipčić, Roberto Dežđek, Franjo Hergotić  delegat: Tomislav Šoltić

Strijelci: 0:1 66′ Marko Šoltić 0:2 90′ Dario Šoltić

Gledatelja: 200

PLAVI: Končić, Tuksar(69′ Vugrinec), Novak, Podvezanec, Antoković, Lisjak, Tot(69′ Povodnja), S. Šoltić,(77′ Zadravec), Puclin, Srnec, Čeko pričuve: Zadravec, Vugrinec, Povodnja trener: Milivoj Trstenjak

RUDAR: Kovač, Lesar(46′ Patafta), Šardi, Mesarić(36′ Zrna), Vurušić( 69′  Radek), A. Zadravec, D.Šoltić,Vinko, Vaš, Zeljko, Nedeljko(46′ M. Šoltić) pričuve: Radek, M. Šoltić, M. Zadravec,Patafta, Zrna trener: Dražen Škvorc

(Tekst i foto: zr)