Plivači ČPK-a osvojili 10 medalja na regionalnom PH regije 4 za početnike

Regionalno Prvenstvo Hrvatske Regije 4 pokazalo je kako će i budućnost čakovečkog plivanja biti sjajna. Naime, u subotu 1.lipnja u Sisku je osim regionalnog PH Regije 4 za početnike održano i natjecanje 5. i 6. kola Lige regije 4, na kojem su čakovečki plivači osvojili odlične rezultate. U 50 metarskom bazenu nastupilo je 267 plivača i plivačica iz desetak klubova Regije 4, a Čakovečki plivački klub predstavljalo je 15 plivačica i 12 plivača. Plivači su nastupili pod vodstvom trenera Antonia Šanteka, Leonarda Novaka te trenerice Sare Čuka, a u kategoriji početnika osvojeno je ukupno 10 medalja. Kako je objasnio trener Leonardo Novak bila je to prilika da i oni najmlađi osjete draž natjecateljskog plivanja. “Na treninzima plivaju samo protiv sebe i štoperice, a sada je tu i dodatni element protivnici, te pritisak koji se pojavljuje na natjecanjima. No, zadovoljni smo njihovim pristupom i njihovim angažmanom. Pokazali su da ih s pravom možemo zvati nadama plivanja, ali da se to opravda treba se uložiti puno truda i treba proći vremena” rekao je Novak.

Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub bili su: Tin Furdi, Fran Kovačec, Borna Bičak, Jakov Gregur, Matija Tropša, Roko Radek, Mario Beliga, Emil Goričanec, David Kolarić, Martin Golub, Oleg Jeđut, Viktor Dodlek, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Anja Tušek, Jana Slaviček, Marta Horvat, Vida Kolarić, Hanna Mesarić, Jessica Elena Novak, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec, Lana Pintarić, Freda-Marie Hurley i Maja Cmrečnjak.

Medalje:

  • Freda-Marie Hurley sa osvojenim srebrom u disciplini 50m leptir
  • Emil Goričanec sa osvojenim srebrom u disciplini 400m slobodno te broncama u disciplinama 50 i 100m leptir, 50m slobodno te 100m prsno
  • Viktor Dodlek sa osvojenim broncama u disciplinama 100m leđno i 400m slobodno
  • Oleg Jeđut sa osvojenom broncom u disciplini 100m slobodno

Osvojene medalje u štafetama:

  • Brončane medalje u štafetama 4x50m mješovito i 4x50m slobodno za plivače i plivačice u

Svi plivači svojim su nastupom u prijavljenim disciplinama poboljšali svoje rezultate među kojima su:

  • Mario Beliga sa osvojenim 6. mjestom u disciplini 50m leptir
  • David Kolarić sa osvojenim 4. mjestom u disciplini 400m slobodno te 6. mjestom u disciplini 50m leđno
  • Martin Golub sa osvojenim 4. mjestom u disciplini 400m slobodno

Isplivani limit:

  • Borna Bičak isplivao je limit za Kadetsku PH u disciplini 200m prsno s vremenom 2:59:74

(Miljenko Dovečer, foto: ČPK)