Plesačice Vivone se vraćaju iz Zagreba s čak pet zlata

Plesni studio Vivona iz Čakovca nastupio je na međunarodnom plesnom natjecanju u Zagrebu i vratio se s pet zlatnih medalja. Vivona je i ovaj puta bila na visini zadatka i na najvećem plesnom natjecanju u Europi nastupila s najviše plesača, čak stotinu. Sve skupine, njih pet, s 5 koreografija ( A, B, C, junior, senior )  osvoile su prva mjesta, i tako nastavile odličan niz.

Međunarodno plesno natjecanje International Dance Open Zagreb 2019 okupilo je oko 20000 plesača iz 200 klubova iz Europe i drugih kontinenata.

– Još jedno međunarodno natjecanje je iza nas. Najveće u Europi .Pregršt plesnih stilova,kostima,glazbe.Tri dvorane,tri scene.

Najveći dojam ostavlja profesionalna pozornica i prije svega nastupati na takvoj je doživljaj koji ostavlja sjećanje ,jača ego i samopouzdanje,motivira.
Sve su trenerice (Iva, Nela,Tajana,Dora,Karmen) pripremile svoje cure za izazove koji ih čekaju.Svesrdnu pomoć i stručnost došle su im dati Edita Gorski (prof.plesačica sa završenim plesnom akademijom) i  Đesika Kolarić (jedna od ponajboljih naših plesačica) .
Prekrasna pozitivna atmosfera druženje rezultiralo je s osvojenih pet zlatnih medalja koje su samo mala nagrada svima za uloženi trud i rad svih.Uloženo je puno organizacijskog truda da bi sve funkcioniralo sa 100 sudionika,  kazala je voditeljica Vivone.

– Najdivnije od svega je druženje djece i mladih, zajedničko papanje sendviča koji su tada zlata vrijednih, međusobno dijeljenje bombona ,čipsa, slaganje frizura, kopčanje kostima, pomaganje starijih mlađima, pljeskanje i navijanje, suradnja trenerica, podrška roditelja , jednostavno timski rad jer ne možemo jedni bez drugih.
Naučili smo i ponešto. Nama trenericama to je također edukacija, upijamo nove ideje, kostime, učimo od drugih, jer želimo napredovati.
To je život ! Za osjećaje,pamćenje. – izjavila je voditeljica Vivone Karmen Kovačević Jambor  na njihovoj fb stranici.

U Vivoni se pripremaju za nove koreografije koje će prikazati na 6. Dance stretform (Ples na ulici) 15. lipnja, na kojem organizatori spremaju mnoga iznenađenja. Najmlađe članice Mini skupine slijedeći vikend sudjeluju na plesnom natjecanju u Čakovcu.

(Miljenko Dovečer, foto: fb Vivona)