Plesačice iz Flika donijele iz Poreča zlato i broncu u Međimurje

Međimurje se oduvijek ponosilo svojim sportašima, poznatima na svjetskoj razini – od Roberta Jarnija do Franje Punčeca, a od nedjelje 27.5.2018. može se ponositi i djevojkama iz Plesnog kluba Flik iz Šenkovca koje su u Međimurje donijele svjetsko zlato i broncu.

Naime, od 23. do 27. svibnja 2018. u Poreču se održavao svjetski spektakl Dance Star World Finals na kojem je sudjelovalo 7000 plesača iz cijelog svijeta. Plesni klub Flik imao je čast i privilegiju predstaviti se na ovom svjetskom natjecanju i predstavljati svoj kraj i Hrvatsku.

Uz brojne plesne radionice poznatih svjetskih koreografa, druženje s plesačima iz cijelog svijeta i naravno kupanje na bazenima i u moru, ostvarili su vrhunske sportske rezultate, koje su zapazili licencirani međunarodni suci.

Grupna koreografija „Best Friends“ u disciplini Acrobatic Dance (kategorija djeca) osvojila je 1. mjesto i prestižni Dance Star trofej. Djevojke koje su plesale u grupi, i za čija ćete imena sigurno još čuti, jesu: Leni Novak, Marta Novak, Eva Varga, Saša Matić, Jana Magdalenić, Lara Podvezanec i Lara Pergar.

Solistica Flika Marta Novak (7 godina) u žestokoj konkurenciji 11 finalnih koreografija s predstavnicima iz Republike Južne Afrike, Mađarske, Njemačke, Austrije, Rumunjske i Bugarske izborila je odlično 3. mjesto s koreografijom „The Jungle“.

Svi ovi uspjesi ne bi bili mogući bez angažmana, volje i energije njihove trenerice Tatjane Stojiljković koja ih je na najbolji mogući način pripremila za ovo svjetsko natjecanje. Malene plesačice i njihova trenerica od srca zahvaljuju svojim sponzorima: Općini Šenkovec, Erste banci, Biovinisu, Goga knjigovodstvenim uslugama, Metal gradnji, Hit fasadama, roditeljima i ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom fenomenalnom sportskom uspjehu.

Međimurje je ponosno što ima ovako talentirane, uspješne i kreativne plesačice poput Vas. Sretno u daljnjem radu i samo naprijed Flik Šenkovec.

(tekst i foto Lovro Horvat)