Plenum klubova 2. HNL u Čakovcu – Međimurje otvara prvenstvo kod kuće protiv Solina

Dugo očekivani povratak Međimurja u 2. hrvatsku nogometnu ligu samo što nije započeo, a prvi korak u novoj natjecateljskoj sezoni 2018./2019. bila je Plenarna sjednica klubova 2. HNL na kojoj je, između ostalog, određen kalendar natjecanja. Na plenumu koji je jučer (19. srpnja) bio održan u čakovečkom restoranu “Auto stop Posavec” gostima je dobrodošlicu, u ime NK Međimurja, zaželio direktor Stjepan Hamonajec.

Član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić svoje obraćanje započeo je riječima o povratku nacionalnog nogometa u Međimurje pritom ponovivši svoju čestitku čakovečkom klubu na uspješnom plasmanu u viši rang. Obećao je i svoju, ali i potporu županijskog saveza kako bi se klub zadržao u ovoj razini natjecanja.

Viši stručni savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić osvrnuo se na veliki uspjeh nacionalne vrste na prvenstvu u Rusiji istaknuvši kako su nogomet i reprezentacija ponovno u fokusu javnosti. “Lokalni klubovi zbog rada s mladima i izgradnje baze budućih reprezentativaca izuzetno su važni za naš nogomet” rekao je Srebrić, a kao najbolji primjer toga istaknuo je turnir za mlađe dobne kategorije u Dunjkovcu-Pretetincu koji će doživjeti 20. izdanje, a na kojem je nastupalo čak 13 današnjih A reprezentativaca.

Plenumu je prisustvovao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je uz čestitku NK Međimurju na povratku u drugi razred hrvatskog nogometa izrazio i uvjerenje kako će tu i ostati. “Čakovec je grad sporta i grad nogometa. Zbog svoje popularnosti, masovnosti i atraktivnosti ovaj uspjeh nije važan samo za grad već i za cijelu Međimursku županiju” naglasio je Kovač.

I on je najavio podršku drugoligaškom projektu posebno kroz osiguravanja uvjeta za normalno natjecanje i rad. Uvjeren je kako će se nakon dobrih rezultata i publika vratiti na tribine. Natjecanje 2. HNL započinje 24. kolovoza kada Međimurje na Stadionu SRC Mladost ugošćuje Solin.

(Miljenko Dovečer, foto: David Vugrinec)