Plavim odbojkašicama pobjeda na startu prvenstva

Ovog vikenda počelo je prvenstvo ženskoj i muškoj ekipi Odbojkaškog kluba Plavi. Djevojke su igrale u Nedelišću protiv ekipe Nedelišće Elting II dok su dečki bili slobodni u prvom kolu.

U nedjelju je ženska ekipa OK Plavi gostovala u Nedelišću. Utakmicu su otvorile vrlo loše i domaće igračice brzo stvaraju 5 poena prednosti. Plave su se polako približavale, ali domaće igračice nisu ispuštale prednost. U drugom dijelu seta Plave dolaze do izjednačenja, ubrzo i do prvog vodstva. Tu prednost ne ispuštaju i dolaze do prve set lopte kod 24:23 koju ne koriste. Kod rezultata 25:24 i 26:25 Plave opet imaju set lopte, ali oba put promašuju servis. Tek četvrtu set loptu Pekleničarke koriste I dolaze do vodstva 1:0 u setovima.

U drugom setu slična priča. Na početku Nedelišće vodi s nekoliko poena prednosti, a Plave love rezultat. U drugom dijelu seta Plave dolaze do prvog vodstva. Tu prednost zadržavaju do kraja i osvajaju i drugi set rezultatom 25:21. U trećem setu Plave konačno igraju bolje i brzo stvaraju veliku prednost koja se stalno povećavala do najviših 19:7. Treći set Plave pobjeđuju sa 25:15 te tako osvajaju prva 3 boda u novoj sezoni. Igra nije bila kao u pripremnim utakmicama, ali najbitnije je da sezonu otvaraju pobjedom. Svih 12 igračica na popisu dobilo je priliku za igru. Sljedeću utakmicu Plave igraju protiv treće ekipe Varaždina koja je prošle sezone bila jedno mjesto bolje plasirana od Plavih tako da se očekuje zanimljiva utakmica.

Nedelišće Elting – Plavi 0:3 (26:28, 21:25, 15:25)

Plavi: Kerovec, Kolarić, Goričanec, Škvorc, Hranilović, Turk, Novak, Srša, I. i A. Mance, Matić, Debelec.

Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić, arhiva)