Plavi se iz Šenkovca vraćaju s punim plijenom

Plavi se iz Šenkovca vraćaju s  punim plijenom. Uvjerljivom i sigurnom igrom došli su do zaslužena tri boda koji ih momentalno pozicioniraju na 7. mjesto s 36 bodova. Već u 5. min. Plavi pokazuju domaćinu da nimalo ne respektiraju njihovo domaćinstvo te preko Matea Matića dolaze do vodstva od 0:1. I u nastavku prvog dijela Plavi imaju više od igre te još jednim zgoditkom Matea Matića u 42. minuti povećavaju vodstvo na 0:2.

No samo minutu kasnije domaći Šenkovec u 43. min. smanjuje rezultat na 1:2 preko Vinciusa Moreire. Tim rezultatom odlazi se na odmor. U cijelom drugom dijelu utakmice Plavi su bili dominantna ekipa, ali su tek u 87. minuti uspjeli tu svoju nadmoć i kapitalizirati. Tomica Nerer koji je ušao u drugom dijelu utakmice postiže zgoditak te postavlja konačan rezultat utakmice od 1:3.

Recimo još jednu zanimljivost. Očito da Šenkovec ima dosta problema što se tiče igračkog kadra, jer je u zapisnik bilo prijavljeno samo jedanaest igrača, a kako se u 10. minuti ozlijedio Petar Sanjković domaći su cijelih 80 minuta odigrali s igračem manje pošto izmjene nisu imali. Šteta za klub s tako dugom i lijepom tradicijom.

Male zamjerke ima delegat Antun Vlahek na suca utakmice Matiju Filipića zbog kriterija za dodjelu javnih opomena. Smatra da su i  domaći igrači morali dobiti po koju opomenu, a ne samo igrači Plavih.

Druga međimurska liga Skupina „B“

Suci: Matija Filipić, Saša Mihalić, Željko Novak

Delegat: Antun Vlahek

Strijelci: 0:1 59 Matić, 0:2 42′ Matić, 1:2 43′ Vincius Moreira 1:3 87′ Nerer

Gledatelja: 100

ŠENKOVEC: Cilar, Buhanec, Berdin, Mihalic, Munđar, Moreira, Sanjković, Gregorinčić, Domunkoš, Zobec, Kranjec pričuve: Mario Radiković trener: Vladimir Pavleković

PLAVI: Pokrivač, Goričanec (61′ Šoltić, Antoković ( 72′ Mesarić, Drk, Kovač, Erdelja, Povodnja (56′ Sakač, Nova (69′ Nerer), Matić, Srnec, Lisjak pričuve: Sakač, Nerer, Šoltić, Mesarić, trener: Bruno Mesarić

(tekst Z. Rihtarec, foto: Marta Tuksar)