Plavi protiv Daruvara došli do druge pobjede u 2. ligi, Plave uvjerljive u Belici

Ovog vikenda aktivni su bili odbojkaši i odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice. Plave su gostovale u Belici protiv treće ekipe Kaštela, a odbojkaši su bili domaćin Daruvaru.

Odbojkašice su vrlo dobro otvorile utakmicu i od početka vode. Do sredine seta prednost nije bila velika, ali tada Plave igraju bolje i dolaze do značajne prednosti. Kod rezultata 24:15 imaju 9 set lopti, ali Kaštelanke se ne predaju. Stigle su do 24:21, ali tada Plave osvajaju poen i dolaze do vodstva od 1:0 u setovima. Drugi set bolje otvaraju domaće igračice, ali nemaju značajnu prednost. Polovicom seta Plave dolaze u vodstvo koje održavaju do kraja. Plave drugi set dobivaju rezultatom 25:18. Treći set Plave dominantne, osvajaju ga rezultatom 25:15 i time dolaze do pobjede. Ovo je prva pobjeda Plavih u sezoni.

Kaštel III – Plavi 0:3 (21:25, 18:25, 15:25)

Plavi: Goričanec, D., S. Debelec, A., I., L. Turk, Mance, Pintarić, Novak, Mađarić, Kukovec, Jezernik, Premuš, Panić. Trener: Jurica Novak

Plavi su u subotu dočekali momčad Daruvara. Na početku Plavi vode, ali gosti brzo prelaze u vodstvo. Najveću prednost imaju kod rezultata 19:14, ali tada Plavi osvajaju sljedećih 6 poena i dolaze do prednosti.

U završnici seta Plavi spretniji te ga osvajaju rezultatom 25:23. U drugom setu slična situacija. Igra Plavih je vrlo promjenjiva. Ušlo se u napetu završnicu. Gosti kod rezultata 24:22 imaju dvije set lopte. Plavi se ne predaju, osvajaju sljedeća 3 poena i dolaze do svoje lopte. Daruvar tu set loptu spašava, ali kod rezultata 26:25 ne uspijevaju pa Plavi dolaze do vodstva 2:0.

U trećem setu Plavi igraju bolje, ali ne uspijevaju se odvojiti na značajnu prednost. Završnica je opet bila zanimljiva, ali domaći su sigurni i rezultatom 25:21 dolaze do trećeg seta i druge pobjede u drugoj ligi. Ponovno su Plavi imali veliku podršku sa tribina.

Plavi – Daruvar 3:0 (25:23, 27:25, 25:21)

Plavi: G., H., K., J. Novak, L., M. Hranilović, Turk, Drljić, Šimon, Havaši.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)