PLAVI PREPLIVALI MURU

Još jedan od mnogobrojnih međusobnih gradskih derbija odigrali su Plavi iz Peklenice i Mura iz Hlapičine. Na igralištu  Pocurke pred oko 150 gledatelja prisustvovali smo borbenom i dosta izjednačenom susretu gdje su zasluženu pobjedu odnijeli domaćini zahvaljujući konkretnijoj i efikasnijoj igri u drugom dijelu utakmice.

01

Gosti iz Hlapičine bili su ravnopravni , a u pojedinim dijelovima i bolji protivnik u prvom  dijelu utakmice. No što im sve to koristi kad su prema vratima domaćina bili previše jalovi ,bez konkretnih prilika po vrata sigurnog Pokrivača. Žale se gosti da im je u tom dijelu utakmice sudac Hergotić mogao svirati kazneni udarac zbog igranja rukom jednog od domaćih igrača , ali  to je u domeni slobodnog sudačkog uvjerenja i  nije opravdanje za poraz i neefikasnu igru Mure. Domaći u prvom dijelu dosta rastrgani i sa najvećom prilikom utakmice kada  Mesarić odlično poslužen od Novaka sa nekoliko metara  pogađa gostujućeg vratara Tkalca.

02

U drugi dio ulaze puno energičnije i već u 47.minuti  nakon jedne gužve u kaznenom prostoru gostiju dolaze u vodstvo od 1:0 nakon autogola gostujućeg igrača Denisa Stojka. Desetak minuta kasnije domaćini povećavaju vodstvo u 58.minuti na 2:0 , nakon lijepog udarca glavom Ivana Zadravca. Mura  i dalje u polju ravnopravna čak možda i sa većim posjedom lopte no to je pobjeda domaćina.

 

03

  PLAVI – MURA  2:0 (0:0)

2.ML  Skupina „B“   18.09.2016.god.             Igralište Pocurke            5.kolo

 

Suci: Hergotić , Mihalić ,Vabec                        delegat: Drvenkar

Strijelci : 1:0 47.min. D.Stojko/AG/   2:0  58.min.Zadravec

Gledatelja : 150

05

PLAVI:Pokrivač,Trstenjak(53.Tuksar) ,Vugrinec ,Zadravec ,K.Erdelja ,Mesarić ,Srnec (71.Šoltić) ,Antoković , Povodnja ,Novak ,Kovač (87.Lisjak) pričuve : Lisjak ,Erdelja  ,Šoltić trener :  Darko Rob

04

MURA : Tkalec ,Rukljač (76.Vršić ), Jurović ,Braniša , Čurin(81.Frbezar) ,D.Stojko ,Lebar ,Sakač ,Bogdan ,Šardi ,Telebuh(65.N.Stojko) pričuve: Vršić ,Stojko ,Frbezar ,Breznik  trener : Ivan Zobec

(tekst i foto Z. Rihtarec)

plavi-mura-2-0-068