PLAVI IZ PEKLENICE U DERBIJU KOLA SAVLADALI SLOBODU IZ MIHOVLJANA

                                   NK “PLAVI” Peklenica – NK “SLOBODA” Mihovljan

                                                              2 : 0 ( 0:0: )

 

Po lijepom  sunčanom, ali vjetrovitom vremenu u Peklenici je odigran derbi  II. ŽNL zapad između drugo i trećeplasirane momčadi  Plavih iz Peklenice te Slobode iz Mihovljana. Prije ovog susreta

drugolasirana Sloboda imala je ispred trećeplasiranih Plavih prednost  od 5 bodova pa  domaći tražili pobjedu kako bi se čim više približili Slobodi dok je Sloboda pobjedom nastojala održati korak u borbi za prvo mjesto.

Utakmica je započela dosta nervozno oa strane jedne i druge ekipe pa smo tako na početku susreta

vidjeli malo od pravog nogometa .Gosti su polako preuzimali inicijativu te bili bolja i opasnija ekipa. Imali su u tom periodu igrači Slobode i nekoliko lijepih prilika , ali ih na sreću domaćina nisu iskoristili jer je domaća obrana uspjela u tim trenucima dobro reagirati. Zato  vrijeme domaći su pokušali nešto odigrati dugim loptama što se pokazalo kao loš izbor s obzirom na jačinu vjetra koji nije dozvoljavao takvu igru.  Prvi dio igre završava  završava bez zgoditaka čime sigurno mogu biti zadovoljniji domaćini.

Očito da je na poluvremenu trener domaćina Anton Srša  upozorio svoje igrače što im je činiti jer su oni krenuli igrati jedinim načinom kako se i po ovom vremenu moglo nislkim loptama i kombinatornom igrom.Sve jedno su gosti bili ti koji su prvi došli do izglednije pozicije no na sreću domaćina igrač  gostiju Tremski   je u najvažnijem trenutku  kod primanja lopte je pao i tako je prilika otišla  u nepovrat.

Domaćini koriste tako u 65. min dobro izveden slobodan udarac gdje lopta dolazi na drugu stativu te Antoković dovodi domaćina u vodstvo od 1 :0.

Nisu igrači Slobode  ozbiljnije zaprijetili domaćinu , a još kad su ostali sa igračem manje za njih je utakmica bila završena.

I drugi zgoditak domaćini postižu iz prekida nakon dobro izvedenog skobodnog udarca Trstenjaka

i preskakivanja lopte njegovi suigrača lopta završava u mreži .

2 :0 bio je i konačan rezultat utakmice u kojoj su Plavi apsolutno zasluženo osvojili tri boda im i približili se Slobodi na zaostatak od samo dva.

 

SASTAVI:

    

  NK “PLAVI” : Kuzma , Ratajec , Škvorc , Žganec ( 75. Srnec), Drk , Nerer (89. Erdelja ) ,  

                             Trstenjak , Novak ( 88. Cerovec ) , Antoković ( 85. Vugrinec)

  Trener : Anton Srša

 

  NK “SLOBODA” : Horvat , Tremski , Belše , Srnec ,Čalopa , Bel ( 63. Novak) , Lukman ,

                               Sovar ,  Mučić , Culjak (Tisaj ) ,Posavec

  Trener : Damir  Vrbanec

 

                                                                                                            (tekst i foto Z. Rihtarec)