Plavi i Plave iz Peklenice i dalje redaju pobjede – najmlađe odbojkašice nastupile na turniru u Varaždinu

Odbojkašice i odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice imali su aktivan vikend. Obje ekipe bile su na gostovanju, a najmlađe odbojkašice Plavih sudjelovale su na turniru male odbojke u Varaždinu

U subotu su odbojkašice gostovale u Čakovcu, protivnice su bile odbojkašice iz Totovca. Plave su jako dobro ušle u utakmicu, na početku su stvorile 6 poena prednosti. Nakon toga pekleničke odbojkašice su slabije na prijemu pa domaće igračice stižu Plave. Set je bio napet do posljednje četvrtine. Nakon toga Plave igraju bolje i osvajaju prvi set rezultatom 20:25. U drugom setu Plave igraju odlično, u stalnoj su prednosti i tu prednost povećavaju. Drugi set osvojile su sa 25:11. U trećem setu Plave ne dopuštaju da domaće ugroze njihovu sigurnu pobjedu i osvajaju set sa 25:17. Tako su pekleničke odbojkašice došle do 12. pobjede u 16 utakmica. Svih jedanaest igračica Plavih koje su bile u zapisniku su odigrale odličnu utakmicu. Plave se nalaze na 3. mjestu sa 37 bodova. Četvrtoplasirani Kaštel ima 7 bodova manje, a petoplasirana Lepoglava 9 tako da su Plave blizu osiguranja treće pozicije. Do kraja je ostalo 4 kola. Plave igraju sve četiri utakmice na domaćem terenu.

Totovec – Plavi 0:3 (20:25, 11:25, 17:25)

Plavi: Kerovec, Debelec, Žužić, Škvorc, Hranilović, Goričanec, Turk, Kolarić, Novak, I., A. Mance. Trener: Jurica Novak.

U nedjelju su na redu bili odbojkaši, gostovali su u dvorani Aton, protivnik Nedelišće. Ovo je bio derbi kola jer su Plavi bili na prvom, a Nedelišće na drugom mjestu. Plavi su odlično ušli u utakmicu, od početka su u stalnoj prednosti. Tu prednost održavaju do kraja seta i osvajaju ga rezultatom 25:17. U drugom setu je bilo slično, Plavi su od početka u stalnoj prednosti. Drugi set Plavi osvajaju rezultatom 25:20. U trećem setu potpuno drugačija slika. Plavi kreću s 3:0, ali nakon toga njihova igra pada. Nedelišće igra puno bolje nego u prva dva seta i u potpunosti kontrolira treći set. Na 1:2 smanjuju domaćini rezultatom 25:19. U četvrtom setu Plavi i dalje igraju slabo dok Nedelišće drži visoki ritam. Domaći izjednačuju na 2:2 rezultatom 25:18 i ulazi se u završni set koji se igra do 15 poena. Nedelišće i tu kreće bolje, brzo dolaze do prednosti od 3 poena.

Prednost drže do 8:5 kada Plavi osvajaju 3 uzastopna poena. Do 11:10 je izjednačeno, ali tada Plavi osvajaju sljedeća 4 poena i dolaze do 3 set lopte. Drugu set loptu koriste i dolaze do pobjede rezultatom 15:12. Plavima je ovo 11. pobjeda u 11 utakmica. Nalaze se na 1. mjestu, osvojili su 31 bod. Žerek se popeo na drugo mjesto, ima 25 bodova dok Nedelišće ima 22. Plavi u sljedećem kolu igraju protiv Žereka koji je dugo godina prvak lige. Pekleničkim odbojkašima ovo je vrlo bitna utakmica i pobjedom bi se približili prvom naslovu u povijesti kluba.

Nedelišće – Plavi 2:3 (17:25, 20:25, 25:19, 25:18, 12:15)

Plavi: G., H., K., J. Novak, Turk, Hranilović, Drljić, Trstenjak, Premužić, Šimon.

U nedjelju prijepodne najmlađe pekleničke odbojkašice nastupile su na 6. turniru male odbojke u Varaždinu. Plave su došle do prve pobjede u ovom natjecanju, sa  2:1 su svladale drugu ekipu Ivanca. Doživjele su i 3 poraza (od Lepoglave 2:1, od Varaždina i Kaštela 3:0). Do kraja sezone u maloj odbojci odigrat će se još jedan turnir, 8. travnja u Belici.

Plavi: S., I. Debelec, A., L. Turk, Pintarić, Kukovec, Pregelj, Kovačić, Jezernik, Horvat. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić, OK Plavi, arhiva)