PLAVI I HAJDUK PODIJELILI BODOVE U GRADSKOM DERBIJU

U nedjelju je u Peklenici odigrana utakmica 13. kola 2. međimurske nogometne lige između Plavih i Hajduka Vindije iz Štrukovca. Iako se Hajduk nalazi pri vrhu ljestvice na trećem mjestu, a isto takvo zauzimaju i Plavi, ako gledamo od dna, ipak je to bio derbi dvaju gradskih klubova. Sportski rivalitet koji vlada između ova dva mjesta izražen je jedino u nogometu jer Štrukovec osim Hajduka nema klubova u drugim sportovima dok je Peklenica poznata još po svojim odbojkašima, a sada i odbojkašicama.

Prije prvenstva iz tabora Plavih stizale su stidljive najave kako bi se mogli uključiti u borbu za vrh ljestvice no to se nije dogodilo nego se trenutno nalaze pri njenom začelju. Zbog čega je došlo do takve oprečne situacije nije baš najjasnije, ali je sigurno da Plavi kvalitetom zaslužuju bolju poziciju. To su dokazali i protiv Hajduka koji je od njih bolje plasiran čak za 11 mjesta i ima 15 bodova više. Kako to u derbi utakmicama nije ni najmanje važno, mnogobrojni gledatelji prisustvovali su živoj, žustroj i borbenoj utakmici u kojoj se protivnici nisu štedjeli, ali je sve ostalo u okviru sportskog nadmetanja. Na kraju je završilo 1:1, što je i najpravednije.

Za razliku od Plavih, Hajduk iz Štrukovca odlično je ušao u prvenstvo u kojem je konstantno prisutan među prve tri ekipe, a u nekoliko navrata propustio je da zasjedne na čelo ljestvice. Iza prvoplasirane Sloge zaostaje samo 3 boda dok mu Pobjeda na drugom mjestu bježi za 2 boda što je svakako dostižno, no za to treba i neka mala doza samopouzdanja i svakako koja mrvica sportske sreće.

Nastavak prvenstva trebao bi po svemu stvari postaviti na svoje mjesto pa bi Plavi mogli dohvatiti sigurnu sredinu, a Hajduk toliko željenu lidersku poziciju.

(rt, foto Tin Tomanić, ljestvica i statistika Gool, http://www.mns.hr/)

IMG_6961

IMG_6966

IMG_6970

IMG_6976

IMG_6978

IMG_6985

IMG_6990

IMG_7009

IMG_7012

IMG_7013

IMG_7016

IMG_7018

IMG_7021

IMG_7022

IMG_7027

IMG_7029

IMG_7038

gool 1

gool 2