Plavi dobrom igrom do nova tri boda – Tiago /Š/ dobio crveni zbog nesportskog ponašanja prema svojoj klupi

Pravu prvenstvenu, borbenu, efikasnu utakmicu imali su prilike ove nedjelje vidjeti gledatelji u Peklenici, u srazu  domaćih Plavih i gostiju iz Šenkovca. Naime po dosta teškom terenu igrači su pružili vrlo dobru igru sa puno htijenja i želje, istina na momente i preoštru. Svega je bilo, čak 6 postignutih golova, dva crvena kartona, 5 „žutića“, kazneni udarac, dobre obrane vratara, propuštene prigode. Dakle gledatelji nisu požalili što su usprkos lošem vremenu (kiša, blato) došli na Pocurke  pogledati ovaj zanimljivi susret.

Domaćini su se radovali već u 5. minuti kada trener i igrač Plavih  Bruno Mesarić   postiže zgoditak i dovodi ih u vodstvo od 1:0. Gosti se ne predaju i već u 19. minuti zgoditkom Nenada Gregorinčića iz slobodnog udarca poravnavaju rezultat na 1:1.

U 29. minuti utakmice domaće pogađa još jedna neugodnost kada je zbog saplitanja s leđa protivničkog igrača u izglednoj prigodi za postizanje  pogotka isključujući crveni karton opravdano zaradio Ivan Zadravec koji je mirno napustio teren. Tu prigodu su već u 31. minuti iz slobodnog udarca iskoristili gosti i došli do vodstva od 1:2.  Strijelac za goste bio je Nikola Munđar.  U tom periodu gosti su imali još jednu lijepu prigodu za povećanje rezultata na 1:3, no na njihovu žalost izostala je realizacija.

Domaći iako sa igračem manje ne mire se tim rezultatom i trud im se  isplatio u 44. minuti kada je dosuđen kazneni udarac u njihovu korist, a siguran izvođač bio je kapetan Tomica Nerer. Rezultatom 2:2 završava ovo borbeno i sadržajno prvo poluvrijeme.

U drugi dio obje ekipe ulaze opreznije te se igra ravnopravno kada gostujući igrač  Tiago Rodriugez čini medvjeđu  uslugu svojoj ekipi, te zbog nesportskog ponašanja prema svojoj klupi, skidanja dresa i samovoljnog napuštanja prostora za igru dobiva opravdani crveni karton od suca Aldića u 55. minuti  utakmice.

To kao da je dalo još više impulsa domaćoj ekipi, koja sada sa izjednačenim brojem igrača preuzima konce igre u svoje ruke te sa dva zgoditka osigurava nova tri boda.

Prvo u 62. minuti svojim drugim zgoditkom na utakmici Tomica Nerer dovodi domaću momčad u prednost od 3:2, da bi točku na i u 70. minuti stavio Petar Kovač svojim  zgoditkom  za konačan rezultat utakmice od 4:2.

Imali su domaćini do kraja utakmice još dvije-tri  lijepe prigode za povećanje rezultata no iskazao se odličnim obranama gostujući vratar Sebastijan Trstenjak.

Ovom pobjedom Plavi su se popeli na visoko 6. mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a idućem  11. kolu 29. 10. 2017. godine u 14,00 sati gosti su kod ekipe Hajduka iz Brezja.

2. međimurska nogometna liga skupina  „B“ ,  Peklenica,  22. 10. 2017.god.

PLAVI –  ŠENKOVEC   4:2 (2:2)

Suci: Damir Aldić, Renato Vuk, Josip Sokač

Delegat: Slavko Novak

Strijelci: 1:0 5′ Mesarić , 1:1 19′ Gregorinčić,  1:2  31′ Munđar,   2:2 44′ Nerer (KU),

3:2  62 ‘ Nerer,  4:2 70′ Kovač

Gledatelja: 100

PLAVI:  M.Šoltić (65′ Radiković), Zadravec, Povodnja (73′ S.Šoltić), Škvorc, Drk, Kovač, Antoković, Nerer ( 80′ Srnec), Mesarić (46′ Novak), Erdelja, Lisjak (31′ Sakač)

Pričuve: Radiković, Sakač, Srnec, Šoltić, Vugrinec, G.Novak, A.Novak

Trener: Bruno Mesarić

ŠENKOVEC:  Trstenjak, Buhanec, Tkalčec, Zelić, Sanjković (46′ Dominkoš), Munđar ( 82′ Zdolec), Vincius Almeida, Gregorinčić, Rodriguez Tiago, Pintarić, Brkić

Pričuve: Cilar, Domunkoš, Zdolec, Moharić, Kranjec

Trener: Damir Vrbanec

Tekst:  Z. Rihtarec,  foto : Tin Tomanić