Plavi do tri boda u novoj sportskoj opremi

Plavi iz Peklenice su u susretu s ekipom Slobode iz Mihovljana došli do nova tri boda, ali mnogo teže nego su bila očekivanja.  Sam početak utakmice ukazivao je na još jednu rutinsku i mirnu pobjedu Plavih. U 19. minuti utakmice Tomica Nerer  dovodi Plave u vodstvo od 1:0.

Daljnja inicijativa Plavih kao i bolja igra donosi  povećanje rezultata u 26. minuti na 2:0, kada  je strijelac bio Jurica Škvorc.

Ipak  gosti uspijevaju smanjiti rezultat u 43.minuti na 2:1, zgoditkom Filipa Sanjkovića. Tim rezultatom odlazi se na odmor.

Drugi dio utakmice bio je izjednačeniji, Plavi pokušavaju doći do povećanja vodstva no to im ne uspijeva, ali zato gosti u 73. minuti iz kaznenog udarca kojeg je uspješno realizirao Kristijan Culjak dolaze do poravnanja rezultata na 2:2.

Domaćini uz puno želje za pobjedom uspijevaju izboriti kazneni udarac kojeg za vodstvo od 3:2, i konačnu pobjedu realizira  Tomica Nerer u 78.minuti utakmice.

Sama utakmica protekla je u nervoznoj igri, s puno nesportskog ponašanja i simuliranja igrača obiju ekipa. Zbog toga je delegat utakmice Stjepan Talan uputio zamjerku sucu utakmice Dominiku Hrženjaku, da je trebao  izreći više disciplinskih mjera nego što je  učinio.

Na kraju zaslužena pobjeda Plavih koja i drži na lijepom 6. mjestu prvenstvene ljestvice  s 19 osvojenih bodova.

Plavi su ovu utakmicu odigrali u novoj sportskoj opremi. Uprava kluba se uz pomoć sponzora pobrinula i nabavila  novu sportsku opremu za sve igrače  NK „Plavi“ (seniori)  i to komplet box koji se sastoji od:  sportske torbe, trenirke, jakne, kape, dva kompleta dresova za igru, za domaće i gostujuće utakmice.

Investicija je to vrijedna 17.000,00 kuna, pa sam klub bez sponzora ne bi to mogao riješiti. Zbog toga se iz kluba najljepše zahvaljuju svima onima koji su im pomogli u realizaciji tog njihovog projekta, a to su: Društvo žena Peklenica, Stjepan Erdelja, Grad Mursko Središće te mnogi članovi i simpatizeri kluba.

U klubu se nadaju da će nova sportska oprema dati još veći poticaj za ostvarivanje još bolji sportskih rezultata.

  1. međimurska liga skupina „B“ Peklenica o5. 11. 2017. god. 12. Kolo

PLAVI – SLOBODA /M/   3:2 (2:1)

Suci: Dominik Hrženjak, Elvir Bašek, Valentino Kantoci

Delegat: Stjepan Talan

Strijelci: 1:0  19′ Nerer, 2:0 26′ Škvorc, 2:1 43′ Sanjković, 2:2 73′ Culjak (KU), 3:2 78′ Nerer (KU)

Gledatelja: 100

PLAVI: M.Šoltić, Zamuda, Lisjak, Erdelja, Škvorc, Drk, Antoković (77′ Srnec), Vugrinec (57′ S. Šoltić), Nerer (90′ Matić), A. Novak (82′ Povodnja)

Pričuve: Povodnja, Matić, Mesarić, S.Šoltić, Srnec, G.Novak

Trener: Bruno Mesarić

SLOBODA/M/: Magdalenić, F.Cerovec, Levačić, Čalopa, Želežnjak ( 75′ Novak), Tisaj, Sovar, Belše, P.Cerovec, Culjak, Sanjković

Pričuve: I.Cerovec, Hajdinjak, Janušić, I. Novak

Trener: Zdravko Modlic

(tekst: Z. Rihtarec, foto: Tin Tomanić)