PLAVE PRUŽILE DOBAR OTPOR LIDERU LIGE – PLAVI POBIJEDILI KOP ČAKOVEC

Odbojkašice i odbojkaši OK Plavi trebali su za vikend igrati 3 utakmice, ali je jedna odgođena pa su igrali dvije.

Prve na redu bile su odbojkašice. U subotu su u Murskom Središću dočekale vodeću ekipu lige, Varaždin II. U prvom setu Plave su se držale do 8:8. Kod tog rezultata sudac radi veliku grešku pa umjesto očitog poena za Plave, on dosuđuje za Varaždin. Varaždin u tom trenutku na servisu ima igračicu s odličnim servisom i osvaja još 5 poena zaredom i tako odlaze na 6 poena prednosti. Na kraju je set završio sa 25:16. U drugom setu velika propuštena šansa za Pekleničarke. Vodile su sa 24:15, znači da su imale čak 9 set lopti. Varaždinke odlično serviraju, a Plave puno slabije igraju i Varaždin osvaja slijedećih 12 poena i osvaja set sa 26:24. Bila je ovo velika šansa za Plave za osvajanje seta protiv lidera lige i nagrada za vrlo dobru igru. Treći set Plave puno slabije igraju i Varaždin osvaja sa 25:11. Plave su ostale na 6. mjestu.

01

Plavi – Varaždin II 0:3 (16:25, 24:26, 11:25)

Plavi: Kerovec, Srša, Goričanec, Kolarić, Žužić, Turk, Končić, Mance, Derk, Tuksar, Novak, Mađarić. Trener: Jurica Novak.

02

U nedjelju su odbojkaši Plavih igrali utakmicu Kupa Međimurja protiv Kluba odbojke na pijesku Čakovec. To je momčad sastavljena od veterana nekadašnjeg čakovečkog kluba. Očekivao se vrlo lagan zadatak za Plave. Plavi su ulogu favorita i opravdali i pobijedili sa 3:0. Po setovima je bilo 25:23, 25:12, 25:21.

01

Plavi – KOP Čakovec 3:0 (25:23, 25:12, 25:21)

Plavi: G., K., H. Novak, Hranilović, Turk, Trstenjak, Drljić. Trener: Damir Bilas.

U polufinalu Kupa Plavi igraju protiv međimurskog prvoligaša Centrometala. Centrometal je trenutno petoplasirani klub u državi. Odgođenu utakmicu pretposljednjeg kola 3. lige Plavi će igrati u četvrtak u dvorani Aton protiv veterana Centrometala.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić)

02