Plave odbojkašice prvenstvo započele pobjedom u Lepoglavi

Kao i svake godine, drugog vikenda u listopadu počinje 3. liga u odbojci. Pekleničke odbojkašice nakon odličnih pripremnih utakmica, u nedjelju su igrale utakmicu prvog kola u Lepoglavi. Plavi i Lepoglava do sada su uvijek igrale napete i vrlo izjednačene utakmice.

Utakmicu Plave otvaraju vodstvom 3:1, ali Lepoglava tada osvaja sljedećih 5 poena pa je trener Plavih primoran pozvati prvi timeout. Nakon timeouta Plave igraju bolje i stižu rezultat. U završnicu seta ulazi se minimalnom prednošću Plavih. Tu prednost zadržavaju i dolaze do 1:0 u setovima rezultatom 25:23.

U drugom setu Plave od početka bolje, ali nemaju prednost veću od 4 poena. Sredinom seta domaće igračice izjednačuju rezultat, ali nakon 15:15 Plave se odvajaju na nekoliko poena prednosti. Sigurnom i smirenom igrom Plave dolaze do 2:0 u setovima rezultatom 25:18.

Treći set je bio najizjednačeniji, nijedna ekipa nije imala veću prednost od 3 poena. Završnica seta je bila vrlo nervozna, ali Plave su bile prisebnije i rezultatom od 27:25 dolaze i do trećeg seta. Time Plave dolaze do prva 3 boda u sezoni. Utakmicu Plave nisu odigrale kako znaju, ali prva utakmica sezone je uvijek teška pa je najbitnije da se sa sva 3 boda vraćaju iz Lepoglave.

U sljedećem kolu Plavima u goste dolazi Ludbreg koji je u prvom kolu bio bolji od Nedelišća. Nadamo se da će Plave doći i do druge pobjede u sezoni.

Lepoglava – Plavi 0:3 (23:25, 18:25, 25:27)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, Kolarić, L., I. Turk, Mađarić, Pintarić,D., S. Debelec, Novak, Kukovec. Trener: Jurica Novak

(Jurica Novak, foto OKP)