Plave odbojkašice počele pripreme za novu sezonu i pobijedile Kaštel II 4:1

Odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi u nedjelju su igrale prvu pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone. Utakmica se igrala u dvorani OŠ Mursko Središće, a protivnik im je bila druga ekipa Kaštela. Plave odbojkašice su prije par tjedana počele uigravati novi sustav igre tako da im je bitno da odigraju što više utakmica do početka sezone. Nova sezona počinje 13./14. listopada.

Prije utakmice treneri su se dogovorili da će odigrati 5 setova, neovisno o rezultatu. Plave su dosta nervozno ušle u utakmicu, ali nakon nekoliko poena se opuštaju i počinju igrati bolje. Set je izjednačen do zadnje trećine kada Plave stavljaju u brzinu više i dolaze do prvog seta. U drugom setu slična situacija. Izjednačeno do zadnje trećine pa Plave igraju bolje i dolaze i do drugog seta. U trećem setu Kaštel bolji, Plave dosta griješe pa gošće smanjuju na 2:1. U četvrtom obrnuta situacija. Plave igraju bolje dok Kaštelanke griješe pa Plave dolaze do vodstva 3:1.

U zadnjem setu oba trenera stavila su u igru trenutno najbolje igračice. Pekleničarke su bile bolje, osvojile set i došle do pobjede 4:1. Sve igračice kod obje ekipe dobile su priliku za igru i dokazivanje što je najbitnije u prijateljskim utakmicama. I domaće i gostujuće igračice treba pohvaliti za veliku borbenost i zalaganje na terenu. Također treba pohvaliti i navijače koji su u dosta velikom broju došli na utakmicu i bodrili obje ekipe.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, Plavim odbojkašicama ovo će biti veliki poticaj za daljnji rad i pokazatelj da bi i u sljedećoj sezoni mogle biti među boljim ekipama lige.

Plavi – Kaštel II 4:1

Plavi: Goričanec, Hranilović, I., L. Turk, Kolarić, Škvorc, Debelec, Pintarić, Novak, Mađarić, Mance. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)