Plave odbojkašice bez izgubljenog seta savladale Vinicu

Ove nedjelje odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi iz Peklenice igrale su utakmicu 4. kola protiv odbojkašica iz Vinice. Utakmica se igrala u dvorani OŠ Mursko Središće. Nakon 3 kola obje ekipe imale su 4 boda. Odbojkaši OK Plavi ovo kolo bili su slobodni.

Plave dosta nesigurno ulaze u utakmicu i Vinica od početka vodi. Unatoč greškama sredinom seta Plave prelaze u vodstvo. Prednost održavaju do kraja i dolaze do vodstva od 1:0 rezultatom 25:21. Drugi set Plave otvaraju bolje, i u stalnoj su prednosti. Polovicom seta imaju 5 poena prednosti. Greškama dopuštaju gošćama iz Vinice da se vrate u igru te Vinica prelazi u vodstvo. Tada Plave počinju bolje igrati što rezultira vraćanjem vodstva. Kod rezultata 24:20 Plave imaju 4 set lopte. Prve 3 ne koriste, ali tada odbojkašica Vinice promašuje servis pa domaće odbojkašice dolaze do vodstva 2:0 rezultatom 25:23.

Plave od početka trećeg seta bolje, ali gošće se ne predaju i vrlo brzo prelaze u vodstvo. Gošće iz Vinice treći set igraju bolje nego u prethodna dva pa Plave ne mogu doći do vodstva. U završnici gošće vode 24:20 i imaju 4 set lopte. Plave osvajaju 5 poena zaredom i dolaze do meč lopte (25:24), ali tu meč loptu ne koriste. Kod rezultata 26:25 imaju drugu meč loptu koju koriste i zasluženo dolaze do pobjede od 3:0. Plave nisu odigrale utakmicu kako mogu, ali najbitnije je da su osvojile nova 3 boda.

Plavi – Vinica 3:0 (25:21, 25:23, 27:25)

Plavi: Goričanec, D., S. Debelec, A., I., L. Turk, Kukovec, Mađarić, Jezernik, Pintarić, Premuš, Flac, Panić, Perhoč. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)