Plave nisu iskoristile 4 set lopte protiv Varaždinki, Plavi uvjerljivo pobijedili Ivanec

U subotu su ženska i muška ekipa OK Plavi iz Peklenice imale domaće odbojkaške utakmice, djevojke su igrale protiv treće ekipe Varaždina, a dečki protiv Ivanca.

Prvu utakmicu igrale su djevojke. Počele su vrlo dobro, i na početku imale blagu prednost. Varaždinke se nisu predavale pa su stigle Pekleničarke. Ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali u posljednjoj trećini seta Plave dolaze u prednost. Došle su prve do 4 set lopte (24:20), ali tada promašuju servis.

Na servisu je najbolja varaždinska igračica i njezinim odličnim servisima  Varaždinke preokreću rezultat i dolaze do prvog seta. Prijem servisa kod Pekleničarki je zakazao u najgorem trenutku što su Varaždinke iskoristile. U drugom i trećem setu Plave igraju loše što koriste Varaždinke I dolaze do laganih 25:10, 25:19 i tako odlaze u Varaždin s maksimalna 3 boda. Previše laganih poena su Plave poklonile Varaždinkama, prijem je bio jako loš pa rezultat nije ni mogao biti bolji.

OK Plavi – OK Kitro Varaždin III 0:3 (24:26, 10:25, 19:25)

Plavi: Kerovec, Žužić, Debelec, Kolarić, Goričanec, Hranilović, Srša, Turk, A. i I. Mance, Novak, Končić. Trener: Jurica Novak.

Nakon njih na red su došli dečki koji su bili favoriti u meču protiv Ivanca. Odlično su Plavi otvorili meč i bili su u stalnoj prednosti od početka meča. Prednost su povećavali i dolaze do laganog prvog seta rezultatom 25:13.

Drugi set Plavi su također krenuli odlično, imali su prednost 7:0. Nakon toga dolazi do opuštanja pa ih gosti počinju stizati. Plavi stavljaju u brzinu više I dolaze do 4 set lopte (24:20). Ivanec spašava sve četiri set lopte, ali kada Plavi dolaze do pete, nju i koriste i dolaze do 2:0 u setovima rezultatom 26:24. Treći set bio je dosta izjednačen, ali su Plavi stalno bili u prednosti. Nisu dopustili gostima da zakompliciraju meč pa osvajaju treći set rezultatom 25:21. Plavi su odličnom i atraktivnom igrom otvorili novu sezonu i došli do prva 3 boda.

OK Plavi – OK Ivanec 3:0 (25:13, 26:24, 25:21)

Plavi: G., K., J. Novak, Hranilović, Turk, Trstenjak, Drljić, Šimon.

(Jurica Novak, foto Tin Tomanić)